Connect with us

Revistateo.ro

Cafeaua - 5 utilizări neobișnuite pentru casa ta

Stil de viata

Cafeaua – 5 utilizări neobișnuite pentru casa ta

Cafeaua – 5 utilizări neobișnuite pentru casa ta

Repară și curăță zgârieturile de pe mobilierul din lemn. Cafeaua are proprietatea de a reda culoarea mobilierului tău în felul următor: Umeziți câteva boabe de cafea în lichid tonalizat, și ungeți cu ajutorul unui isop locurile unde mobila este deteriorată. Veți recompune culoarea mobilierului dumneavoastră și micile zgârieturi vor fi mai curățate de impermeabilități.

Cafeaua scoate grăsimile din oală și tigaie. În momentul în care spălați tigaia sau oala în care tocmai ați făcut sarmalele, pe lângă detergentul de vase pe care îl folosiți, adăugați și puțină cafea măcinată. Cafeaua va îndepărta grăsimea care se lipește de fundul vasului.

CITEȘTE ȘI: EFECTELE CAFELEI DECOFEINIZATE

Fertilizează plantele. Cel mai ieftin compost pentru plantele din curte sau din casă este cel format din zațul de cafea și pământ proaspăt. Pământul în care va crește planta ta va fi mai bogat în sodiu și potasiu odată cu introducerea cafelei, iar asta va face solul mai fertil.

Cafeaua îndepărtează insectele. Mirosul puternic al cafelei și compoziția acesteia îndepărtează rapid insectele. Pune câteva boabe de cafea în jurul plantelor tale și vei reduce la maximum riscul ca acestea să fie contaminate de tot felul de gândaci distrugători de plante.

Cafeaua îndepărtează mirosurile neplăcute. Șterge mobila cu soluția pentru mobilă dar adaugă la aceasta și puțin zaț de cafea. Mirosul îmbâcsi va dispărea instantaneu. De asemenea, poți să te speli de funingină sau praf, ori alte substanțe cu care te-ai contaminat în treburile casei, folosind tot boabele de cafea. Pune boabe de cafea în apa în care îți speli mâinile și lasă-le acolo câteva minute. După aceea, folosește săpunul obișnuit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top