Connect with us

Revistateo.ro

Care sunt riscurile depilării genitale

Educatie

Care sunt riscurile depilării genitale

Multe femei consideră că depilarea genitală le transformă în niște femei mai senzuale, dat fiind că anumite părți ale corpului vor rămâne mai fine la atingere. Adevărul este că această practică deloc de contestat are și urmări mai puțin de dorit, lăsând sechele pe corp.

Ginecologul Leticia Calderon susține că părul, chiar și cel pubian, indiferent cât de inestetic ar părea, are rolul său: protejează corpul. „Părul este prima barieră care ține departe orice contaminare nedorită în părțile sensibile are corpului, precum zona vulvei sau zona genitală”, susține ginecologul. Aceasta avertizează că depilarea poate cauza efecte destul de neplăcute cu toate că scopul este unul nobil.

CITEȘTE ȘI: CE ESTE ȘI DE CE APARE ACNEEA GENITALĂ

Depilarea cu substanțe chimice poate cauza iritație și duce la diferituri tipuri de dermatită, infecții și alte probleme majore. Același lucru se poate întâmpla dacă folosești lama de bărbierit pentru zonele sensibile: acestea se irită și se umflă provocând usturimi și alte dureri insuportabile până crește din nou părul.

„Oricare ar fi metoda aleasă de depilare, cert este că acestea provoacă o serie de iritabilități pielii, duce la o sensibilitate prea mare și chiar schimbă aspectul pielii”, susține ginecologul Calderon. Aceasta recomandă evitarea depilării totale a zonelor genitale și doar înlăturarea surplusului de fire de păr în zona pubiană, pentru că aici nu vor exista iritații prea mari. La toate acestea, se adaugă o igienă adecvată și folosirea unor produse certificate care nu afectează PH-ul pielii, evitând diverse focare de infecție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top