Connect with us

Revistateo.ro

Românii, umiliţi de un film documentar din Anglia.jpeg

Inedit

Românii, umiliţi de un film documentar din Anglia

Românii, umiliţi de un film documentar din Anglia. Documentarul prezintă poveştile a trei oameni din ţara noastră ajunşi în Marea Britanie, iar personajul narator al primului episod este un rom român, Alex Fechete Petru. Acesta spune povestea a celor 20.000 de români plecaţi în Anglia anul trecut, relatează The Independent.

„Dar nu vreau să vă mint, sunt unii români care vin fără locuri de muncă sau care nu au unde să locuiască. Şi astfel de romi vă sperie pe voi”, afirmă Alex.

sursa foto hardons-blog.blogspot.com

sursa foto hardons-blog.blogspot.com

Ei bine, filmul prezintă fix poveştile a trei români aflaţi în această situaţie, de unde şi impactul negativ pe care documentarul îl are asupa percepţiei generale.

„Comunitatea românilor a fost ofensată şi se simte profund umilită. Suntem deranjaţi şi preocupaţi de această operă senzaţionalistă de jurnalism penibil”, a afirmat Răzvan Constantinescu, consulul României, citat de Bristol Post.”Acest documentar tendenţios este o pată publică adusă reputaţiei oamenilor muncitori din comunitatea românilor”, a mai adăugat acesta.

CITEŞTE ŞI: O elevă din România este invitată la Casa Albă

De altfel, aşa cum subliniază însuşi naratorul filmului documentar “The Romanians Are Coming” („Vin românii”), marea majoritate a românilor ajunşi în Marea Britanie contribuie la prosperitatea patriei care i-a adoptat.

sursa foto independent.co.uk

sursa foto independent.co.uk

Conform statisticilor, mai puţin de 2.500 de români primesc ajutor social din partea guvernului de la Londra. Britanicii care au realizat filmul ofensator promit să scoată la iveală şi alte poveşti reprezentative, însă nu se preacizează dacă vor fi prezentate şi exemple pozitive de oameni care muncesc legal acolo.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top