Connect with us

Revistateo.ro

Sindromul de care a suferit Einstein și care e prezent acum la Bill Gates și Putin

Stiri

Sindromul de care a suferit Einstein și care e prezent acum la Bill Gates și Putin

Ieri a fost Ziua Internațională a Sindromului Asperger, sindrom de care a suferit Einstein. Sindromul împiedică dezvoltarea normală a abilităților sociale și afectează 0,2% din populația Statelor Unite (adică un caz la 500 de persoane).

Sindromul Asperger este o tulburare neurobiologică de dezvoltare a abilităților sociale. Sindromul a fost descris pentru prima dată de doctorul austriac Hans Asperger (Viena, 1944), deși nu a fost recunoscut mondial decât abia în anii 80. Sindromul Asperger nu este o ficțiune: persoanele care suferă de această afecțiune neurobiologică sunt foarte sensibile la ironii și nu gustă glumele celor din jur, în plus au concepte interesante despre Univers (Sheldon Cooper din serialul „The Big Bang Theory” are și el sindromul Asperger).

CITEȘTE ȘI: SINDROMUL CUIBULUI

Bărbații suferă cel mai tare de acest sindrom (4 la 1, în fața femeilor). Persoanele cu acest sindrom au un nivel intelectual superior, personalități precum Albert Einstein, Isaac Newton, Nicola Tesla, Charles Darwin și Andy Warhol au fost asociate cu acest tip de sindrom.

Spre deosebire de autism, sindromul Asperger se caracterizează prin dorința persoanelor de a se integra social însă se lovesc de multe ori de un zid. Conversațiile lor pot fi unilaterale, centrate pe un singur subiecte, aceste persoane neputând ține ritmul cu teme alternative la un interval scurt de timp. Limbajul persoanelor cu Asperger este monoton și pedant.

De asemenea, o persoană cu Asperger nu poate citi pe buze sau să interpreteze anumite gesturi comportamentale care intervin în relațiile sociale. O persoană cu Asperger este catalogată drept ciudată de cei din jur, fapt pentru care are toate șansele să fie izolată social.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top