Connect with us

Revistateo.ro

Porți lentile de contact? Iată ce trebuie să știi!

Frumusete

Porți lentile de contact? Iată ce trebuie să știi!

Ochii sunt poate cea mai sensibilă parte a corpului, de aceea este esențial să îi ferești de bacterii și să ai foarte mare grijă cu obiectele care vin în contact cu această zonă. Spălatul mâinilor este cea mai importantă regulă. Spală-te foarte bine pe mâini înainte să pui lentilele, după ce le-ai fixat și de fiecare dată când le atingi. Bacteriile pot ajunge foarte ușor în contact cu ele, iar tu vrei să le menții cât mai sterile posibil.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ AI SPRÂNCENE MAI GROASE

Nu folosi aceeași soluție mai multe zile gândindu-te că vei economisi timp și bani. Schimbă soluția în fiecare zi și curăță recipientul în care se păstrează lentilele de contact. Altfel, ai toate șansele să c ești considerabil riscul infecțiilor și totodată este foarte posibil să ți se încețoseze vederea din cauza acumulărilor de bacterii și murdărie.

Nu dormi cu lentilele de contact. Deși există anumite lentile concepute pentru a putea dormi cu ele, cel mai indicat este să le scoți în fiecare seară. Astfel durata lor de viață va fi mai lungă și ochii tăi vor fi privați de bacterii și microbi.

Încearcă să îți pui lentilele de contact înainte să te machiezi. Astfel nu riști să îți strici tot machiajul și să întinzi rimelul sau eyelinerul. Totodată, dacă aplici lentilele după ce te-ai machiat riști să ai resturi de mascara sau eyeliner în ochi, ceea ce poate duce la iritații sau infecții. Aceeași regulă se aplicăși la demachiere. Scoate-ți lentilele mai întâi și apoi curăță fața. Dacă porți lentile în mod constant este bine să nu ai unghii lungi. Acestea te pot răni ți cu siguranță vor îngreuna procesul de aplicare a lentilelor.ile

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top