Connect with us

Revistateo.ro

Tratamente naturiste pentru astenia de primăvară

Stiri

Tratamente naturiste pentru astenia de primăvară

Tratamente naturiste pentru astenia de primăvară. Astenia de primăvară se manifestă printr-o slăbire generală a organismului uman, asta din cauza lipsei de vitamine şi minerale, consumate de corpul nostru în exces pe perioada sezonului rece. Pentru că iarna alimentaţia se bazează mai mut pe carne, grăsimi, ori diferite conserve, depozitele de vitamine se epuizează, iar organismul începe să deceze.

Simptomele în acest caz sunt diferite, însă majoritatea oamenilor experimentează o lipsă de energie, dureri de cap, stări de oboseală, somnolenţă ori lipsa poftei de mâncare. Uneori, oamenii care suferă de astenie pot ajunge chiar şi la despresie ori la oboseală intelectuală, lucru care pe termen lung îi poate afecta destul de grav.

Cum putem combate astenia de primăvară?

O dietă bogată în legume şi fructe. Pentru că primăvara încep să apară diferite legume ori fructe, este păcat să nu profităm de această ocazie petru a curăţa organismul şi pentru a-l hidrata corespunzător. Acum apar aşa zisele alimente verzi (stevia, spanacul, urzicile, leurda, salata, ceapa verde), numai bune pentru a oferi organismului vitaminele şi mineralele de care are nevoie pentru a se adapta schimbărilor de temperatură. Se recomandă a fi consumate cât mai naturale, fără procese indelungate de gătire. Ideal este să le puneţi în smothie-uri, ori trase puţin la tigaie.

CITEŞTE ŞI: Alimentul potrivit pentru ca puiul tău să doarmă mai bine

Suplimentele de vitamine. Pentru a-ţi reface organismul, spuneam că ai nevoie de vitamine şi minerale. Dacă nu eşti fanul verdeţurilor de mai sus, poţi suplimenta acest aport prin pilule ce conţin Vitamina C, Magneziu ori Fier. Atenţie, însă, trebuie să consultaţi un medic înainte de a lua această decizie. În acelaşi timp, nu uitaţi că suplimentele alimentare nu înlocuiesc mesele principale ale zilei, atât de importante în această perioadă.

Plante revigorante. Infuziile de plante ajută întotdeauna organismul să se refacă după sezonul rece. Alege aşadar să-ţi începi ziua cu un ceai de cinseng, lâmâiţă, mentă, ceai verde, muguri de pin şi alte plante cu efect antioxidant şi revigorant.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top