Connect with us

Revistateo.ro

Evenimentele zilei de 22 februarie

Inedit

Evenimentele zilei de 22 februarie

Pe vremea Presinfițitului Toma, care era la conducerea Constantinopolului, s-au descoperit în pământ sfinte moaște care tămăduiau bolnavii. La câțiva ani după această întâmplare, i s-a arătat unui cleric pe numele Nicolae că moaștele erau ale sfinților mucenici Iunia și Andronic, de care pomenește sfântul apostol Pavel în Epistol către Romani. Acestea au fost așezate la loc de cinste.

Preacuviosul Părinte Atanasie s-a născut în Constantinopol și încă din frageda pruncie și-a arătat dragostea și smerenia față de Dumnezeu. El a fost tuns în monarhie la o mânăstire lângă Nocomidia și a trăit în smerenie și nevoință. Spre sfârșitul vieții a fost supus la numeroase chinuri și torturi de către împăratul Leon, sfărâmătorul de icoane.

Tot în ziua de 22 februarie (1732) s-a născut George Washinghton, general și om de stat american, primul președinte al Statelor Unite ale Americii. În 22 februarie 1810 s-a născut Grigore Alexandrescu, poet și fabulist român, participant la lupta pentru unirea Principatelor Române, iar în 1864 s-a născut  romancierul şi dramaturgul francez Jules Renard.

În 22 februarie 1905 a luat ființă primul sindicat muncitoresc din România, sindicatul lucrătorilor tâmplari. Acesta a fost urmat la 13 şi 20 martie de înfiinţarea sindicatului strungarilor şi respectiv al lucrătorilor din fabricile de încălţăminte.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top