Connect with us

Revistateo.ro

Când vine de fapt primăvara

Stiri

Când vine de fapt primăvara

Primăvara începe cu temperaturi ridicate abia din luna aprilie, luna martie prezentându-se în continuare cu valori care se situează în normalul acestei perioade. Astfel că, dacă vremea de Paşte va fi una călduroasă, nu acelaşi lucru îl putem afirma despre valorile care se vor înregistra în luna martie.

Luna martie va veni cu temperaturi care se apropie de 6 grade (în sud-estul ţării), şi o medie de 3,5 grade Celsius în celelalte regiuni. Temperaturi de 5-6 grade vor fi de-a lungul întregii luni şi în alte zone precum Muntenia, Banat sau Oltenia, nu doar în sudul Moldovei sau Dobrogea. Precipitaţiile nu vor fi accentuate în luna martie, meteorologii avertizând chiar o scădere a acestora faţă de normalul perioadei.

CITEŞTE ŞI: TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ASTENIA DE PRIMĂVARĂ

Luna aprilie va fi luna în care căldura se va instala de-a binelea: maximele din timpul zilei vor ajunge la 10-12 grade Celsius, în majoritatea regiunilor. Doar în Maramureş şi zonele cu munţi înalţi temperaturile vor fi ceva mai scăzute, la 6 grade ziua. Precipitaţii abundente se vor înregistra mai ales în nordul şi nord-vestul României, unde vor cădea în medie 40 de litri pe metru pătrat.

Despre ultima lună din sezonul de primăvară, luna mai, meteorologii anunţă valori termice care vor depăşi 18-20 de grade. În nordul Moldovei şi pe crestele înalte ale munţilor, aceste valori vor fi ceva mai scăzute, între 14 şi 16 grade maximele.

Estimările de temperatură pentru următoarele trei luni au fost făcute de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, având o veridicitate de 60%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top