Connect with us

Revistateo.ro

Turmericul - tratamentul ideal pentru tenul gras

Cosmetica

Turmericul – tratamentul ideal pentru tenul gras

Turmericul este utilizat în țări precum India și China încă din cele mai vechi timpuri, în scop medicinalși nu numai. Componenta sa principală, curcumina, îi oferă numeroase beneficii, având puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. De aceea turmericul este extrem de benefic atât pentru sănătatea ta, cât și pentru frumusețe. Iată care sunt principalele întrebuințări ale acestui condiment minune!

CITEȘTE ȘI: ALIMENTE CARE TE AJUTĂ SĂ  SCAPI DE ACNEE

Turmericul este un agent exfoliant grozav, Totodată el oferă pielii o strălucire naturală, de invidiat. Poți prepara un exfoliant natural dintr-o linguriță de turmeric, o lingură de făină de orez și o lingură de iaurt degresat. Formează o pastă și curăță fața cu mișcări circulare, timp de 1-2 minute. Spală-te apoi cu apă rece pentru a închide porii. Acesta este un tratament ideal pentru persoanele care au tenul gras și coșuri. Pielea va rămâne fină, catifelată, curată și strălucitoare. Este indicat să aplici acest exfoliant o dată pe săptămână.

Turmericul este recunoscut pentru proprietatea sa de a trata acneea, în orice stadiu. Datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriene, acesta curăță în profunzime, usucă coșurile și lasă pielea curată, fără să o priveze de uleiurile sale naturale, necesare pentru a menține un nivel de hidratare optim. Acest condiment ține sub control producția de sebum și ajută la reducere petelor, a inflamațiilor și a cicatricilor.

Totodată, turmericul este o alternativă naturală la tratamentele pentru hiperpigmentație. Acesta inhibă producția de melanină, care este unul dintre pigmenții care colorează pielea umană și din cauza căruia apar deseori pete întunecate pe piele. Dacă este folosit în mod constant în măști și tratamente faciale, turmericul te poate ajuta să reduci aspectul neplăcut al acestor pete.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top