Connect with us

Revistateo.ro

Ce este ANOREXIA SEXUALĂ

Stiri

Ce este ANOREXIA SEXUALĂ

Ce este anorexia sexuală? Există mai multe variante care pot explica lipsa apetitului sexual, începând de la disfuncțiile sexuale care sunt de înțeles. Anorexia sexuală nu vorbește despre o disfuncție sexuală ci despre lipsa poftei sexuale, însoțită de o preocupare intensă pentru forma corpului și incapacitatea de a putea face sex.

Este important de precizat că termenul de anorexie sexuală nu este specificat în lista afecțiunilor psihiatrice, așa cum este de pildă anorexia. Tocmai din această cauză, măsurile de prevenire a anorexiei sexuale sunt aceleași precum în cazul tulburărilor frecvente ale poftei sexuale care afectează 4 din 10 femei și 3 din 10 bărbați.

CITEȘTE ȘI: OBICEIURI CARE ÎȚI SPORESC APETITUL SEXUAL

Din experiența pe care medicii au avut-o cu pacienții în cabinetele lor reiese că cei care suferă de anorexie sexuală nu au niciun fel de fantezie sexuală, ba chiar se simt jenați dacă cineva pomenește de sex sau li se fac avansuri în acest sens. Practic, libidoul lipsește cu desăvârșire. Frica paralizează toate dorințele sexuale deoarece cel care suferă de anorexie sexuală are bine înrădăcinată în minte ideea că sexul nu aduce nimic bun, ba chiar provoacă dureri îngrozitoare și deformează corpul.

Această tulburare apare în mod special în căsătoriile eșuate, majoritatea femeilor nesatisfăcute de partenerii lor de viață impunându-și ideea că sexul este ceva rău, pentru că nu au experiențe cu alți bărbați care le poate arăta o latură plăcută a sexului. Persoanele care au anorexie sexuală recurg la diferite strategii pentru a fugi de sex: invocă programul mult prea îndelungat de muncă, se culcă mai devreme decât restul lumii etc.

Pentru aceste persoane, se recomandă exercițiile de respirație și relaxare pentru a învinge anxietatea care se instalează în momentul în care se gândesc la sex.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top