Connect with us

Revistateo.ro

Planta tămăduitoare pe care o găseşti de acum la piaţă

Stiri

Planta tămăduitoare pe care o găseşti de acum la piaţă

Planta tămăduitoare pe care o găseşti de acum la piaţă.

I se spune spanacul francezului sau spanac nemţesc de munte, dar românii o cunosc sub numele de lobodă. Este o plantă de primăvară plină de vitamine, fibre şi minerale, iar la primele grade cu plus începe să se dezvolte, astfel că a început deja să apară pe tarabele din piaţă.

Este destul de ieftină, probabil datorită faptului că este o plantă comună, despre care majoritatea oamenilor nu ştie foarte multe.

CITEŞTE ŞI: Începe ziua cu această băutură – minune

Loboda are în schimb o cantitate impresionantă de vitamina C, de trei ori mai mare decât spanacul şi de două ori mai bogată decât lămâia. În plus, planta roşiatică are şi mult fier, magneziu, potasiu, carbohidraţi şi proteine, lucru ce o face să fie în topul alimentelor care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu în acest sezon.

De ce să consumi lobodă?

Substanța care dă frunzelor culoarea roşiatic-purpurie, anto-cianina, are şi un efect anti-cancerigen, fiind practic un antioxidant puternic, ce previne apariţia diferitor maladii.

Conţinutul mare de vitamina C din lobodă va duce la întărirea sistemului imunitar şi la favorizarea procesului de renegenerare celulară.

Loboda este recomandată şi în tratarea acneei, astmului, chisturilor ovariene ori alergiilor. În plus, s-a demonstrat că planta ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi previne apariţia cheagurilor de sânge.

Chiar dacă nu-ţi asigură tinereţea fără bătrâneţe, loboda încetineşte procesul de îmbătrânire şi ajută la regenerarea celulelor. Ajută în acelaşi timp şi în lupta contra asteniei de primăvară şi este ideală în curele de slăbire, căci are un efect laxativ puternic.

Sub formă de infuzie, loboda poate fi utilizată în tratarea diferitor afecţiuni pulmonare, precum şi a durerilor de stomac.

Atenţie! Loboda nu este indicată celor care suferă de litiază renală.

Acest articol este scris cu scop informativ. Informaţiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top