Sanatate
Beneficiile apei alcaline
Corpul uman produce acid, iar acesta a fost deseori considerat un produs secundar al metabolismului. Cea mai mare cantitate de acid este eliminată prin urină, iar o altă parte se pierde atunci când transpiri. Cu toate acestea, în corp rămâne o aumită cantitate de acid, iar corpul nu procesează decât o parte din ea. Aici intervine apa alcalină. Aceasta gesionează aciditatea și îți oferă un stil de viață sănătos. Iată care sunt beneficiile acestei ape!
Majoritatea persoanelor se plâng de un metabolism lent. Apa alcalină impulsionează funcțiile metabolismului și ajută la absorbția rapidă a acizilor. Pe lângă asta, cu ajutorul acestei ape câștigi masă musculară mult mai rapid și mai sănătos. Apa alcalină te protejează de boli grave precum insuficiența renală și bolile pulmonare obstructive. Consumul acestei ape îți poate schimba viașa în totalitate.
Semnele îmbătrânirii pot apărea incă de la vârsta de 27-28 de ani. Acest lucru se datorează fenomenelor climatice, schimbărilor de temperatură și a poluării. Apa alcalină te ajută să combați efectul radicalilor liberi din organism și acționează ca un antioxidant.
Cu ajutorul ei ții semnele îmbătrânirii la distanță, iar pielea și părul tău sunt mult mai sănătoase și mai pline de viață. Pe lângă asta, tu ești plină de energie și vitalitate și ai un tonus foarte bun. Bea un pahar de apă alcalină în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
Apa alcalină te ajută să îți detoxifici organismul. Datorită conținutului bogat în antioxidanți, aceasta crește nivelul de oxigen care ajunge la fiecare celulă în parte și ajută în mod eficient la eliberarea toxinelor din organism. De aceea, după ce începi să bei o astfel de apă în mod regulat, tranzitul tău intestinal se va îmbunătăți considerabil. Totodată, vei ține tensiunea arterială sub control, datorită calciului ionizat din această apă.
Este cancerul cauzat de aciditate?
În anul 1931, dr. Otto Heinrich Warburg (1883-1970), a primit premiul Nobel datorită descoperirii cauzei primare a cancerului. El a primit această recunoaştere ştiintifică datorită tezei sale numite “Cauza primară şi prevenirea cancerului”. Conform acestui om de ştiintă, cancerul este consecinţa unei alimentaţii antifiziologice şi a unui stil de viaţă antifiziologic.
Ce înseamnă aceasta mai exact? O alimentaţie antifiziologică este cea bazată pe alimente acidifiante şi sedentarism care creează în organism un mediu de aciditate. Aciditatea, la rândul său, epuizează oxigenul din celule. Dr. Otto Heinrich Warburg a afirmat: “Lipsa de oxigen şi aciditatea sunt două feţe ale aceleiaşi monede: dacă o aveţi pe una, o aveţi şi pe cealaltă. Substanţele acide resping oxigenul; în schimb, substanţele alcaline atrag oxigenul. Privarea unei celule de 35% din oxigenul său timp de 48 ore o poate transforma în celulă canceroasă.”
În lucrarea sa “Metabolismul tumorilor”, Warburg a demonstrat că toate formele de cancer sunt caracterizate de doua condiţii de bază: acidoza şi hipoxia (lipsa de oxigen). A descoperit de asemenea, că celulele canceroase sunt anaerobe (nu respiră oxigen) şi nu pot supravieţui în prezenţa nivelelor ridicate de oxigen. Conform doctorului Warburg “Toate celule normale cer în mod absolut oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen – este o regulă fara excepţie. Ţesuturile canceroase sunt ţesuturi acide, în timp ce ţesuturile sănătoase sunt ţesuturi alcaline.
Dr. Theodore A. Baroody afirmă la rândul său în cartea numită “Alkalize or Die” (“Alcalinizaţi sau muriţi”): “În realitate nu contează numărul bolilor, ceea ce contează este că toate provin din aceeasi cauză…multe deşeuri acide în corp!”.
Cum se prepara apa alcalina?
- Banda pentru măsurarea pH-ului;
- 2 L de apă;
- O jumătate linguriță de bicarbonat de sodiu;
- O jumătate de linguriță sare de mare neiodata sau sare de Himalaya;
- O jumătate de linguriță zeamă de lămâie.
Amestecați ingredientele și testați pH-ul. Dacă este necesar, adăugați treptat bicarbonat de sodiu până obțineți pH-ul de 8,5-9.
Puteți folosi apă de la robinet fiartă sau orice alt tip de apă doriți.
Lăsați apa să se “liniștească” peste noapte la frigider sau la temperatura camerei, iar a doua zi este numai bună de băut. Este indicat să depozitați apa în sticle, nu în pet-uri.