Connect with us

Revistateo.ro

Combate infecţiile cu această plantă de primăvară

Stiri

Combate infecţiile cu această plantă de primăvară

Combate infecţiile cu această plantă de primăvară.

Fără îndoială, urzica este un miracol al naturii, cu numeroase beneficii asupra corpului nostru. Chiar dacă ne este teamă de înţepăturile ei atunci când o culegem ori o cumpărăm de la piaţă, această plantă, care creşte aproape oriunde, are un impact benefic aspra sănătăţii noastre, dar şi asupra naturii.

CITEŞTE ŞI: Dieta cu ţelină, soluţia perfectă de a slăbi

Pentru că este bogată în clorofilă, vitamine şi săruri minerale, o cură cu urzică este recomandarea perfectă la început de primăvară.

Pe lângă faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar, aceasta contribuie şi la detoxifierea organismului prin curăţarea tuturor toxinelor din sânge, precum şi la o vindecare mai rapidă a infecţiilor, prin eliminarea accelerată a bacteriilor din organism.

În plus, urzicile, consumate în salate, fierte şi pasate ori sub formă de ceai, stimulează sistemul digestiv şi pe cel cardio-vascular. Nu în ultimul rând, planta-minune vă poate ajuta şi dacă aveţi probleme cu diabetul, căci aceasta mai are rolul de a reduce cantitatea de glucoză din sânge.

Cea mai bună metodă pentru a te bucura de proprietăţile urzicii este sub formă de ceai. Acesta se prepară din două linguriţe de frunze uscate, ori căteva fire verzi la 250 ml apă, fierte împreună. Se lasă 10 minute, după care se strecoară. 2-3 căni pe zi sunt suficiente pentru ca infuzia să acţioneze asupra organismului.

Urzica proaspătă se administrează cu moderaţie persoanelor cu tromboze, mai ales a celor aflate sub medicaţie, întrucât conţinutul ridicat de vitamina K determină o creştere a vitezei de coagulare.

Acest articol este scris în scop informativ. Informaţiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical sau consultarea unui specialist în nutriţie.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top