Connect with us

Revistateo.ro

Evenimentele zilei de 4 martie

Inedit

Evenimentele zilei de 4 martie

Sfântul Părinte Gherasim a crescut de mic cu frica de Dumnezeu și mai apoi a îmbrăcat straiele monahale și a trăit cu smerenie în pustiul Tebaidei. Datorită credinței sale, chiar și fiarele sălbatice stateau aproape de el. Sfântul avea un leu care îl păzea și îl servea ca un animal credincios. Atunci când Sfântul Părinte a murit, leul a fost dus la mormântul acestuia și în urma unui muget groaznic, după care și-a dat duhul.

Sfinții mucenici Pavel și Iulia au trăit în timpul împăratului Aurelian, fiind frați de sânge. Încă de mici aceltia au crescut cu frică de Dumnezeu. Când împăratul a venit în ținutul în care aceștia locuiau, Sfântul Pavel i-a vorbit despre deșertăciunea închinării la idoli, iar pentru aceasta a fost spânzurat. Fiind că a încercat să îl apere, sora sa a fost și ea chinuită și spânzurată. Cu toate acestea, sinfții au rămas nevătămați prin puterea Domnului. În urma acestei minuni, sinfții au fost aruncați în închisoare. Acolo un înger și s-a arătat și i-a hrănit, însă apoi au fost duși din nou în fața împăratului. Din ordinul acestuia au fost chinuți în toate felurile și într-un final li s-a tăiat capul. Sfinții s-au mutat către Domnul și au primit cununa muceniciei.

Din punct de vedere istoric, în data de 4 martie în anul 1678 s-a născut Antonio Vivaldi, unul dintre cei mai renumiți compozitori din lume, iar în 1789 a intrat în vigoare constituția Statelor Unite ale Americii. În anul 1882 s-a născut Nicolae Titulescu, fost ministru de externe al României.

În anul 1977, la această dată, a avut loc cutremurul care a devastat România, lăsând în urma sa mii de victime și nenumărate pagube materiale. Acest cutremur a avut 7,3 grade pe scara Richter și a fost urmat de mai multe replici, din care cea mai importantă a avut loc în dimineața zilei de 5 martie. În București au căzut 32 de clădiri și alte 130 au fost avariate foarte grav. Mari personalități și-au găsit sfârșitul odată cu acest cutremur, iar printre acestea se numără Toma Caragiu, Doina Badea împreună cu familia, Alexandru Bocăneț, poeta Veronica Porumbacu, criticul Migai Petroveanu.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top