Connect with us

Revistateo.ro

Tot mai mulți elevi consumă etnobotanice înainte de vârsta majoră

Inedit

Tot mai mulți elevi consumă etnobotanice înainte de vârsta majoră

Adolescența este perioada cea mai complicată pentru un om deoarece atunci au loc transformări fizice și hormonale pe care nu le pot controla. Consumul de droguri la această vârstă este de asemenea periculos deoarece se poate crea în dependență mult mai ușor decât la o vârstă mai înaintată.

Brigada de Jandarmi din Constanța, în colaborare cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate din județ au început mai multe acțiuni de prevenire și combatere a consumului și traficului de droguri de mare risc și de risc mediu. La începutul acestui an, în lunile ianuarie și februarie, jandarmii constănțeni au luat strada la puricat și au constatat 80 de acțiuni de infracțiuni care implică droguri, la o simplă razie.

CITEȘTE ȘI: MADONNA LE VA PERMITE COPIILOR SĂ SE DROGHEZE

Acest lucru demonstrează că fenomenul este extrem de extins și, potrivit autorităților, s-au depistat deja 111 perosane cu substanțe etnobotanice. Jandarmii merg în mai multe școli din județul Constanța pentru a explica care este efectul negativ al substanțelor psihotrope, într-o campanie care se intitulează „Împreună, pentru siguranță”.

O altă problemă cu care se confruntă autoritățile constănțene este traficul imens cu țigări netimbrate. Tot în aceeași razie de la începutul lui 2015 au fost prinși 107 vânzători ilegali de țigări, fiind confiscate 2.958 de pachete de țigări. Pentru a combate contrabanda cu țigări, Jandarmeria a colaborat cu Inspectoratul Județean de Poliție și Garda de Coastă Constanța.

Concluzia îngrijorătoare în urma raziilor și analizelor efectuate de jandarmi s-a constatat faptul că tot mai mulți elevi consumă etnobotanice înainte de a împlini vârsta majoră, înainte de absolvirea liceului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top