Connect with us

Revistateo.ro

Ardeiul jalapeno te ajută să scapi de colesterol

Stiri

Ardeiul jalapeno te ajută să scapi de colesterol

Colesterolul este o problemă cu care majoritatea oamenilor SE confruntă. Pe lângă medicamentele prescrise de medic, este indicat să ai și o dietă echilibrată, bogată în acizi grași și în nutrienți care te ajută să menții colesterolul în limitele normale. Ardeiul jalapeno este ideal pentru dieta ta zilnică, doarece el reduce colesterolul rău (LDL). El conține nutrienți esențiali pentru organism, cum ar fi vitamina C, care este un puternic antioxidant, care stimulează producția de colagen. Colagenul menține integritatea vaselor de sânge, a țesuturilor, a pielii și a oaselor. O dietă bogată în vitamina C te ajută să elimini radicalii liberi și să îți întărești sistemul imunitar.

CITEȘTE ȘI: SUCUL CU PROPRIETĂȚI VINDECĂTOARE

Ardeii jalapeno sunt o sursă bună de vitamina A și flavonoide precum luteina, betacaroten, și alpha-caroten. Aceste substanțe protejează organismul de radicalii liberi cauzatori de cancer. Pe lângă aceste vitaminE, acești ardei conțin un compus foarte eficient numit capsaicină, care are proprietăți analgezice și aduce multe alte beneficii sănătății.

Acest tip de ardei te ajută că combați inflamațiile din organism, să tratezi bronșita și durerile reumatice. Pe lângă asta, se spune că ardeiul jalapeno este un bun agent anticancerigen, deoarece conține anumiți compuși fitochimici care sunt cunoscuți pentru proprietățile lor anticancerigene. Capsaicina, compus de care am vorbit mai sus, are și ea un rol important în eliminarea celulelor canceroase.

Ardeiul jalapeno ajută la dizolvarea proteinelor complexe cum ar fi fibrina. Aceasta este o proteină insolubilă, care poate conduce la formarea cheagulilor de sânge. Știm cu toții cât de periculoase sunt aceste cheaguri, ele pot conduce la creșterea tensiunii arteriale sau la accident vascular cerebral. Ardeii jalapeno organici contribuie la dizolvarea fibrinei.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top