Connect with us

Revistateo.ro

Evenimentele zilei de 6 martie

Inedit

Evenimentele zilei de 6 martie

În vremea războiului dintre Împăratul Bizanţului Teofil și saraceni, au fost luați ostatici 42 de generali. Ei au fost duși în Siria și încarcerați timp de 7 ani. Saracenii au încercat să îi convingă să renunțe la creștinism, însă nu au avut sorți de izbândă, chiar dacă i-au chinuit în nenumărate feluri. Într-un final, ei au fost condamnați la moarte. Li s-a tăiat capul, iar trupurile lor au fost aruncate în râul Eufrat.

Împăratul Constantin cel Mare, primul ămpărat roman care a recunoscut credința creștină, a decis să reconstruiască orașul Ierusalim, mama sa Elena fiindu-i sprijin neîncetat. Astfel împărăteasa Elena a dărâmat toate locurile păgâne din Ierusalim și a sfințit peste tot locul. Ea a căutat mult timp Sfânta Cruce și într-un sfârșit, un bătrân evreu numit Iuda, i-a spus că ea se află în spatele templului lui Venus. Împărăteasa a dat ordin să se demoleze templul și, într-adevăr, au găsit în acel loc Mormântul Domnului, trei cruci și patru piroane. Pentru a determina care este crucea pe care a fost răstignit Iisus, Patriarhul Macarie a dus acolo un mort ce tocmai era dus la groapă și l-a așezat pe fiecare dintre cele trei cruci. Când mortul a fost așezat pe Sfânta Cruce, a înviat.

În istorie, la data de 6 martie, în anul 1475 s-a născut Michelangelo Buonarroti Simoni, sculptor și arhitect italian. În 1920 s-a născut actorul Ernest Maftei, iar în 1939 a încetat din viață primul patriarh al României, Miron Cristea.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top