Connect with us

Revistateo.ro

10 sfaturi numai bune: Cum să faci pace după o ceartă aprinsă

Inedit

10 sfaturi numai bune: Cum să faci pace după o ceartă aprinsă

Cum să faci pace după o ceartă aprinsă cu prietenul sau prietena ta, în 10 sfaturi numai bune de urmat:

1. STOP!
Trebuie să spui stop. Nu încerca să mai faci niciun pas: nici înainte, dar nici înapoi. Nu are niciun rost să continui cu reproșurile dacă este evident că discuția voastră nu duce la nimic bun.

2. APROPIE-TE!
Există numeroase studii psihologice care arată că dacă distanța corporală dintre doi indivizi se face mai mică, animozitățile încep să dispară. Discuția se suavizează iar țipetele se pot transforma în îmbrățișări.

3. CU MODESTIA ÎNAINTE
Cine zice că trebuie să mai lași din orgoliu din când în când, zice bine. Ce contează mai mult: orgoliul tău sau relația de prietenie/ iubire pentru care ai investit atâtea?

CITEȘTE ȘI: SEX DUPĂ CEARTĂ?

4. LIMBAJUL CORPORAL
Chiar dacă nu-ți vine să crezi, felul în care îți miști mâinile sau picioarele sau inclusiv gesticulația demonstrează ce crezi cu adevărat de fapt. Cuvintele au uneori rolul de a masca adevărata impresie.

5. RECUNOAȘTE-ȚI GREȘEALA
Oferă scuze dacă într-adevăr știi că ai greșit și îți pare rău cu adevărat. De asemenea, nu te îmbufna și acceptă la rândul tău scuzele pe care le primești de la persoana cu care te-ai păruit.

6. IARTĂ
Cei care spun „Iert, dar nu uit” nu au iertat de fapt. Nu se poate ierta fără a șterge cu buretele răul pe care cineva ți l-a făcut, din motivele pe care le știi foarte bine și tocmai ce le-ai iertat.

7. ASCULTĂ
Chiar dacă nu e vina ta și este evident pentru toată lumea, ascultă-ți partenerul de discuție pentru a vedea tabloul complet fără a trage concluzii pripite și a-l acuza grav de ceva.

8. LASĂ-L ÎN PACE
Nu rămâne blocată pe o singură situație. Mergi mai departe, vezi-ți în continuare de drum. Blocajele emoționale îți pot întuneca mintea și nu vei mai fi capabilă de nimic altceva pe urmă.

9. ARANJEAZĂ-TE
Știm că sună ciudat acest sfat, însă dacă te preocupi de aspectul tău fizic în ziua în care are loc discuția decisivă îi vei arăta că nu te intimidează cu nimic și viața ta continuă cu soarele pe cer.

10. DANSEAZĂ
Dacă cineva te jignește, te enervează la culme și primul lucru care îți vine este să chemi ajutoare sau să te iei la bătaie, pune-te pe dansat. Poți dansa sfidător sau cânta: este o formă de eliberare a stresului și a energiei negative acumulate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top