Connect with us

Revistateo.ro

Tratamente de frumusețe PERMISE și INTERZISE în timpul sarcinii

Stiri

Tratamente de frumusețe PERMISE și INTERZISE în timpul sarcinii

Tratamente de frumusețe permise și interzise în timpul sarcinii:

Miturile despre tratamentele de înfrumusețare în timpul sarcinii se propagă la nesfârșit din lipsă de informații precise. În general, problema care se pune când vorbim de tratamente corporale este dacă acestea afectează sau nu bebelușul din burtica mamei. Sunt anumite produse recunoscute de medici că fac rău bebelușului, precum acidul salicilic, derivații Retinolului și alte ingrediente care se găsesc din belșug în produsele cosmetice.

VOPSEAUA DE PĂR
Vopselele de păr din ziua de azi sunt făcute în mod profesionist însă teama că vopseaua de păr poate fi toxică pentru bebe este una justificată. Și asta deoarece în trecut vopseaua de păr conținea amoniac pur, substanță care se absoarbe la nivelul scalpului și care ajunge în vasele sanguine, fiind transportată apoi în tot corpul, inclusiv la placentă.

CITEȘTE ȘI: SECRETE DE FRUMUSEȚE DIN MAI MULTE ȚĂRI

ÎNDREPTAREA DEFINITIVĂ A PĂRULUI
Metodă brevetată de japonezi, îndreptarea părului creț se face cu anumite substanțe ce pot fi dăunătoare bebelușului, cum este formolul. Acesta se aplică la rădăcina părului și face ca acesta să nu mai crească creț sau ondulat ci în starea lui naturală, ceva mai îndreptat. Îndreptarea definitivă a părului nu este însă definitivă. Termenul de garanție durează până la 6 luni.

MASAJE CU ULEIURI ESENȚIALE
Dacă aceste uleiuri sunt testate dermatologic și pot fi folosite și pentru pielea de bebeluș, sunt binevenite oricând. Un masaj bine făcut va ajuta la relaxarea mamei în timpul sarcinii creând astfel un cadru armonios pentru dezvoltarea fătului în interior.

CREMELE ANTI-VERGETURI
Sunt contraindicate. Conțin derivați ai Retinolului și acid salicilic, ambele substanțe fiind riscante pentru sănătatea bebelușului.

MACHIAJ
Femeile se pot machia liniștite pe perioada sarcinii, însă trebuie să evite cu orice preț machiajul permanent (tatuat) deoarece substanțele care rămân la suprafața pielii se impregnează prin pori și în interiorul corpului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top