Stiri
Vezi ce boli vindecă mirodeniile din bucătărie
Vezi ce boli vindecă mirodeniile din bucătărie.
Tumericul – pe lângă faptul că este un condiment care nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie, acesta este utilizat de indieni în tratamentele anti-îmbătrânire. Ingredientul magic din acesta este curcumina, care are un efect extraordinar asupra întregului corp. Curcumina este de fapt un antiinflamator, util în lupta contra bolilor cardiovasculare, a maladiei Alzheimer, dar şi a alergiilor. În plus, se pare că tumernicul are şi un efect antioxidant, ajutând în acelaşi timp la reducerea nivelului de colesterol.
CITEŞTE ŞI: Trendurile culinare din 2015
Cimbrul – oricine are în bucătăria sa cimbru, care pe lângă gustul deosebit dat mâncărurilor, este des utilizat în tratarea răcelii. Bogat în fier şi mangam, acesta duce la îmbunătăţirea capacităţii de gândire şi memorare, fiind în acelaşi timp aliatul ideal împotriva bolilor osoase.
Patrunjelul- ştiai că două linguriţe de pătrunjel îţi poate oferi 150% din necesarul zilnic de vitamina K? Verdeaţa care dă o aromă deosebită mâncării ajută la formarea oaselor, precum şi la buna funcţionare a ficatului. Mai mult, pătrunjelul joacă un rol esenţial în prevenirea formării cheagurilor de sânge, lucru care îl face ideal pentru consumul la orice vârstă. Tot cu ajutorul lui poţi scăpa şi de respiraţia urât mirositoare, inclusiv de cea cauzată de consumul de usturoi.
Lemongrass-ul- poate că nu oricine foloseşte această iarbă aromată, ea fiind utilizată mai mult în bucătăria asiatică. Cu toate astea, mirodenia despre care vorbim este ideală în tratarea febrei, a migrenelor şi a tulburărilor stomacale. În plus, lemongrass-ul este bogat în antioxidanţi şi luptă astfel împotriva apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului.
Tarhonul- nu degeaba este considerat în unele ţări regele ierburilor. Această mirodenie era folosită pe vremuri pentru a amorţi dinţii şi măselele care dădeau mari bătăi de cap oamenilor. În zilele noastre, acesta este întrebuinţat pentru a reduce din pofta de mâncare şi pentru tratarea bolilor stomacului. Este şi un bun sedativ şi ajută la o digestie mai bună, iar cei care folosesc tarhon în mâncare previn astfel şi bolile de inimă.
Rozmarinul – având un efect calmant, această mirodenie este utilă nu doar în bucătărie, ci şi în aromoterapie. Se spune despre rozmarin că tratează oboseala, are un efect de relaxare şi este bun la digestie. Consumat cu regularitate, acesta luptă împotriva obezităţii, astmului şi a ritmului accelerat al inimii. Este ideal şi pentru mahmureală, răceală ori migrene.
Cuisoarele – originare din Caraibe, aceste mirodenii au proprietăţi antiinflamatoare şi antiseptice şi sunt ideale de ţinut în casă în cazul unor dureri la nivelul danturii. Ele contribuie şi la îmbunătăţirea metabolismului, au rolul de a preveni cancerul şi îmbătrânirea prematură şi menţin sănătatea tractului gastro-intestinal.
Maghiranul – cu parfumul său unic, pe care egiptenii îl foloseau la fabricarea cosmeticelor, acesta stimulează digestia şi este ideal în tratarea insomniilor şi a stresului zilnic. Mai mult, este recomandat şi în tratarea simptomelor de vomă, diaree, febră ori răceală.