Connect with us

Revistateo.ro

Vezi de ce boli poţi scăpa cu ajutorul salatei

Detoxifiere

Vezi de ce boli poţi scăpa cu ajutorul salatei

Vezi de ce boli poţi scăpa cu ajutorul salatei. Leguma verde a fost cultivată încă din Antichitate, iar oamenii o foloseau nu doar pentru diferite salate, ci şi pentru proprietăţile sale. Întrucât este bogată în betacaroten, vitamine (C şi K), acid folic, luteină, calciu, fibre, fier şi potasiu, aceasta este recomandată în cazul curelor de slăbire şi a celor de detoxifiere, mai ales primăvara.

CITEŞTE ŞI: Vezi ce boli poţi trata cu ajutorul morcovului

Salata verde este, aşadar, numai bună pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme, întrucât conţine puţine calorii şi o cantitate mare de apă, cu rolul de a hidrata corpul. Slăbeşti sănătos cu această legumă, căci ea are în componenţă şi fibre, fapt care va ajuta digestia şi te va face să te simţi sătul mult mai repede.

Pentru că este bogată în fier, planta verde se recomandă şi celor care suferă de anemie, fiind folosită cu succes ca şi aliment tonic. În plus, absorbţia fierului din aceasta este mai mare chiar şi decât cea din suplimentele alimentare.

Salata verde este bună şi atunci când suferim de insomnii, graţie lectucariumului, o substanţă ce are capacitatea de a induce somnul. În plus, amestecul de ulei de trandafiri şi salată verde aplicat pe tâmple şi frunte are rolul de a ameliora nevralgiile.

Dacă nu eşti mare amator al frunzelor, poţi prepara din salata verde un suc, foarte util în tratarea tulburărilor sexuale, a nivelului scăzut al fertilităţii, precum şi a numărului mic de spermatozoizi. Consumată în stare proaspătă, băutura îi va ajuta pe bărbaţii care suferă de disfuncţie erectilă ori ejaculare precoce.

Pentru că are în compoziţia sa şi betacaroten, salata verde este numai bună pentru a preveni bolile de inimă, a cancerului, ori a cataractei.

Atenţie! Acest articol este scris în scop informativ şi nu substituie un control de specialitate, ori recomandările unui nutriţionist.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top