Connect with us

Revistateo.ro

Cum să minimizezi ridurile din jurul gurii

Cosmetica

Cum să minimizezi ridurile din jurul gurii

Fumatul și acțiunea razelor UV sunt cei mai mari inamici ai pielii sensibile a feței. De aceea, specialiștii spun că cel mai bun tratament pentru riduri este prevenirea acestora. Protejează-ți pielea de razele soarelui cu ajutorul produselor cosmetice care conțin un factor SPF și renunță la fumat. Dacă totuși ridurile își fac apariția, procedurile precum dermabraziunea, inserția de acid hialuronic și tratamentul cu laser pot repara problema.

CITEȘTE ȘI: SCAPĂ DE ACNEE ȘI RIDURI CU ACEST SĂPUN

Acidul hialuronic este o substanță care se injectează în piele pentru a îmbunătăți aspectul liniilor fine și pentru a reda elasticitatea. Acesta adaugă volum, însă rezultatele sunt temporare și se diminuează în timp. Medicul tău îți poate oferi și alte opțiuni în locul acidului hialuronic, cum ar fi propria ta grăsime.

Dermabraziunea este o procedură cosmetică prin care medicul zgârie ușor suprafața pielii, pentru a îndepărta liniile fine. Peelingul chimic are un efect similar, însă pentru asta se utilizează o substanță chimică ușor caustică. Aceasta arde straturile subțiri de la suprafața pielii, dezvăluind astfel straturile mai fine de dedesubt. Aceste proceduri necesită aproximativ 1-2 săptămâni, în funcție de intensitatea tratamentului.

Tratamentul cu laser folosește un fascicul de lumină direcționată pentru a uniformiza suprafața pielii. Rezultatele se observă în 10-14 zile, iar pielea poate rămâne ușor rozie până la 6 luni. Cea mai scumpă dintre toate aceste soluții este tratamentul cu laser, urmată de peelingul chimic. Este important să conștientizezi că toate aceste proceduri pot avea efecte secundare, în funcție de tipul pielii și gradul de sensibilitate. Vrobește cu medicul tău și împreună luați decizia cea mai potrivită pentru tine.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top