Connect with us

Revistateo.ro

Top 5 motive pentru care te îngraşi

Sanatate

Top 5 motive pentru care te îngraşi

Top 5 motive pentru care te îngraşi:

1. Depresia. Momentele dificile din viaţă ne pot da organismul peste cap, iar în timp ce unele persoane slăbesc, altele ajung să cântărească mai mult cu câteva kilograme. În condiţiile în care foloseşti şi anumite medicamente antidepresive, citeşte cu atenţie instrucţiunile şi ai grijă la efectele adverse pe care acestea le pot avea asupra corpului tău.

CITEŞTE ŞI: Ce dietă să urmezi, în funcţie de zodie

2. Iei medicamente greşite. De multe ori preferăm automedicamentaţia, fără a consulta un specialist înainte. Asta poate duce la o îngrăşare rapidă, în special atunci când este vorba despre pilule cu hormoni. În cazul în care observi o schimbare a greutăţii, este indicat să consulţi un medic specialist şi să-l informezi cu privire la tratamentul pe care l-ai urmat fără voia sa.

3. Ai tranzitul intestinal lent. Metabolismul diferă de la un om la altul, însă specialiştii spun că este normal să avem cel puţin un scaun pe zi. Cu toate astea, anumite persoane au probleme în a merge la toaletă, iar asta va duce, cu timpul, la acumularea kilogramelor în plus. Dacă ai astfel de probleme, este bine să consulţi un specialist, care îţi poate recomanda un probiotic, pentru reglarea florei intestinale.

4. Lipsa unor vitamine. Anumiţi compuşi din corp, cum sunt vitamina D, magneziul sau fierul sunt responsabil de funcţionarea optimă a sistemului imunitar şi a metabolismului, iar înlocuirea lor cu dulciuri, cofeină ori carbohidraţi îţi vor afecta silueta şi, cu timpul, sănătatea. Poţi opta pentru suplimentele alimentare, însă numai după o vizită la medic.

5. Vârsta. Pe măsură ce trec anii, metabolismul încetineşte, iar nouă ne este din ce în ce mai greu să ne menţinem greutatea. Asta înseamnă că trebuie să limităm numărul de calorii, să facem mai multă mişcare şi să avem grijă la ce alimente folosim. O dietă bazată pe proteine slabe în grăsimi şi reducerea carbohidraţilor ne pot ţine departe de neplăcerile kilogramelor în plus.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top