Connect with us

Revistateo.ro

5 motive să mănânci RUCOLA

Stiri

5 motive să mănânci RUCOLA

5 motive să mănânci RUCOLA. Această plantă, cultivată din ce în ce mai des în sere, face parte din familia cruciferelor şi are o aromă puternică, fiind folosită în salate şi ca dressing pentru anumite feluri de mâncare. Puţini ştiu însă ce mănâncă şi ce efect are aceasta asupra sănătăţii şi a vieţii sexuale.

1. Combate cancerul. Pe lângă conţinutul mare de antioxidanţi şi fibre, în rucola se mai găsesc glucozinolaţi, care luptă împotriva apariţiei cancerului de prostată, plămâni, pancreas şi sân.

CITEŞTE ŞI: Vezi ce boli poţi trata cu ajutorul morcovului

2. Este bogata în clorofilă. După cum se ştie, clorofila are rolul de a combate aflatoxinele responsabile cu alterarea ADN-ului şi a ficatului. Tocmai de aceea se recomandă ca planta să fie consumată în stare rudă, fiind cea mai indicată dintre verdeţuri în menţinerea unui tonus bun.

3. Hidratează şi menţine sănătatea oaselor. Pentru că are în componenţă 90% apă, este alimentul perfect când vine vorba de hidratarea organismului. Rucola este ideală şi pentru absorbţia calciului în organism, substanţă prezentă de opt ori mai mult în această plantă decât în salata iceberg, spre exemplu.

4. Reduce inflamaţiile şi detoxifică organismul. Conţinutul de inodoli-3-carbinol şi izotiocianate din rucola va acţiona ca un antiinflamator, iar fibrele vor duce la curăţarea colonului de toxine, îmbunătăţind astfel procesul de digestie.

CITEŞTE ŞI: Băutura care te scapă de bolile de rinichi

5. Ajută la pierderea în greutate. Rucola poate fi utilizată şi în diete, căci două căni cu această verdeaţă conţin doar 80 de calorii. Cum toată lumea vrea să dea jos kilogramele dobândite în timpul sezonului rece, salata de rucola este soluţia optimă pentru a face acest lucru, într-un mod sănătos.

Acest articol este scris în scop informativ. Informaţiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical, ori a unei recomandări din partea unui nutriţionist.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top