Connect with us

Revistateo.ro

Iată de ce produsele cosmetice organice sunt mai scumpe

Cosmetica

Iată de ce produsele cosmetice organice sunt mai scumpe

Produsele cosmetice organice au o durată de viață mult mai scurtă decât alte cosmetice, mai ales datorită faptului că nu conțin conservanți de natură chimică. În plus, ingredientele de origine naturală se descopun la scurt timp și își pierd propritățile benefice pe care le au. Pe lângă asta, majoritatea cosmeticelor organice sunt formulate pe bază de apă și au o concerntrație foarte mare. Asta înseamnă că vei folosi o cantitate mai mică față de alte tipuri de produse cosmetice care au în componența lor uleiuri, parfum, alcool sau conservanți.

CITEȘTE ȘI: DE CE AR TREBUI SĂ FOLOSEȘTI COSMETICE NATURALE

Pe de altă parte, ingredientele naturale sunt mult mai scumpe decât cele produse în laboratoare. În general, fermele organice de la care provin majoritatea ingredientelor sunt mult mai mici și neceistă mult mai mult timp pentru producție. Asta înseamnă costuri ridicate, dar și calitate superioară. Pe lângă asta, aceste ferme au costuri pentru certificări, teste de laborator și multe altele. Toate aceste costuri sunt transferate către consumator în final.

Companiile care au posibilitatea să producă la scară largă, achiziționează de obicei ingrediente în cantități mari și au un proces de producție mecanizat. Evident, acesta nu este un proces eficient când vine vorba despre ingredientele organice.

Pe lângă asta, toți producătorii de cosmetice organice optează pentru ambalaje reciclabile, care au costuri mai ridicate. Spre exemplu, multe dintre companiile producătoare aleg sticla în locul plasticului. Cu singuranță, există și o diferență majoră de cost între cele două, însă prima variantă păstrează mai bine proprietățile ingredientelor.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top