Connect with us

Revistateo.ro

Scapă de cârcei cu valeriană

Stiri

Scapă de cârcei cu valeriană

Scapă de cârcei cu valeriană. Cei care ştiu de beneficiile acestei plante o mai numesc odolean sau guşa porumbelului. La nivel global, sunt folosite peste 300.000 tone de valeriană în fiecare an, planta având recomandări multiple. La noi se găseşte în special în zonele de deal şi de munte, are o floare roz deschis şi un miros foarte plăcut.

CITEŞTE ŞI: Combate infecţiile cu această plantă de primăvară

Specialiştii recomandă de obicei valeriană celor care suferă de insomnii, iar spre deosebire de alte plante, aceasta ar avea cel mai eficient rezultat. Indiferent de forma sub care este consumată, ea ajută la calmare şi va induce un somn odihnitor celor care o folosesc.

Valeriana se mai utilizizează şi în tratarea anxietăţii şi a stării de nelinişte, precum şi în aritmia cardiacă. Tot această plantă este utilizată de cei care suferă de gastrite ori spasme intestinale, simptome ce pot fi ameliorate prin consumulul ei.

Mai mult, s-a descoperit că o cană de ceai pe zi acţionează ca un relaxant muscular, iar cei care suferă de cârcei o pot consuma cu încredere.

Până şi durerile menstruale pot fi ameliorate prin consumul de valeriană, la fel ca diferite afecţiuni ale sistemului reproducător.

Cele mai indicate părţi de recoltat sunt rădăcina şi rizomii valerianei, din care se realizează o tinctură formată din pulberea plantei şi puţin alcool.

Ceaiul de valeriană este eficient dacă se foloseşte rădăcină rasă, lăsată anterior la uscat. Uleiul de valeriană este şi el folosit şi îl întâlnim în multe creme farmaceutice. Acesta are rolul de a hidrata pielea sensibilă şi de a reduce considerabil durerea cauzată de anumite răni.

Atentie! Specialiştii spun că femeile gravide şi copiii ar trebui să fie precauţi atunci când vine vorba de consumul de valeriană. În plus, depăşirea dozelor, stabilite mai întâi de un medic, poate provoca ameţeli şi somnolenţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top