Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Un stat civilizat reintroduce pedeapsa barbară cu moartea

Utah este unul dintre statele americane unde pedeapsa cu moartea este încă valabilă. În acest stat american pedeapsa cu moartea are loc prin administrarea injecției letale, însă în urma deciziei senatului statului Utah, se va reintroduce o formă barbară de a lua viața unei persoane care a încălcat legea americană: plutonul de execuție.

Autoritățile au recurs la această decizie în cazul în care nu se mai găsesc substanțele necesare pentru injecția letală. Proiectul avizat de guvernatorul statului Utah, Gary Herbert, este contestat de mai mulți cetățeni și ONG-uri. Herbert a explicat pentru presă că regretă atunci când americanii sunt condamnați la moarte, însă anumite crime odioase merită această pedeapsă.

CITEȘTE ȘI: PENTRU CE SE CONSTRUIEȘTE MARELE ZID JAPONEZ

Statul american Utah nu mai folosește plutonul de execuție din anul 2004, urmând o evoluție în acest sens respectând drepturile omului, ca astăzi, în 2015, măsura barbară să fie reintrodusă. Chiar și injecția letală este o formă controversată contestată în instanță.

Curtea Supremă a Statelor Unite trebuie să se pronunțe în luna aprilie asupra constituționalității pedepsei cu moartea și inclusiv a folosirii injecției letale în mod legal.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top