Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

TRAGEDII ÎN AER: Statistica accidentelor aviatice din ultimul an

TRAGEDII ÎN AER: Un avion Airbus A320 s-a prăbușit azi dimineață în Alpii Francezi, în zona Barcelonnette, Franța. La bord erau 150 de persoane potrivit primelor informații dintre care 16 elevi nemți de la aceeași școală, care se aflau în Spania (locul de unde a decolat avionul spre Dusseldorf) la schimb de experiență culturală.

Avionul care pornea din Barcelona la 10 dimineața trebuia să ajungă la Dusseldorf, însă, din motive necunoscute nici până acum, s-a blocat în Alpii Francezi. Cu toate că Agenția Meteorologică Franceză susține că vremea era perfectă și nu reprezenta un impediment, există numeroși experți precum Cecilio Yuste (fost comandant al companiei spaniole Iberia), care cred că factorii climatici au contribuit la producerea accidentului din Alpi.

CITEȘTE ȘI: AVION PRĂBUȘIT ÎN FRANȚA – LIVE TEXT

Iată statistica accidentelor aviatice din ultimul an:
Anul 2014 s-a încheiat cu un bilanț tragic al accidentelor aviatice: 12 la număr, mai multe decât în perioada 2009-2013 (19 accidente), potrivit informațiilor furnizate de Asociația Traficului Aerian Internațional.

Din cele 73 de accidente aviatice înregistrate în 2014, 12 au fost fatale, devenind subiect de primă pagină în presa internațională. Anul trecut au murit 641 de persoane în tragediile aeriene (fără a calcula zborul MH17), de trei ori mai multe persoane decât în 2013 când au murit 210 oameni.

În statistica Asociației Traficului Aerian Internațional nu este inclus avionul MH17, doborât din cauza conflictului militar dintre Rusia și Ucraina (unde au murit 298 de pasageri).

În anul 2015, 3 miliarde de persoane au zburat cu avionul în 38 de milioane de zboruri, arată datele oficiale. Indicele fatalității a coborât în 2014 la 0,23 cu toate că au existat mai multe accidente decât în perioada 2009-2013. În 2013, indicele de accidente aviatice la milionul de zboruri era de 0,41.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top