Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

ULTIMA ORĂ: Ce decizie a luat Guvernul pentru persoanele care nu-și declară impozitele

ULTIMA ORĂ: Guvernul a luat decizia de a introduce penalitatea de 0,06 la suta de lei pentru toate persoanele, atât fizice cât și juridice, care nu-și declară impozitele la stat ce depășesc suma de 50 de lei. Penalitatea poate fi crescută la 100%, se arată în noul proiect fiscal.

Potrivit noului Cod de procedură fiscală, dacă organele juridice constată spălare de bani prin acte de evaziune fiscală, penalitățile se pot ridica la 100% față de cei 0,06 la suta de lei, cum se prevede în mod normal.

CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ NU-ȚI PLĂTEȘTI TAXELE LA TIMP

Penalitatea se introduce imediat în ziua următoare scadenței, pentru toate persoanele care nu își declară contribuțiile sociale, taxele și impozitele.

Un lucru important de specificat este faptul că persoanele care achită aceste penalități nu scapă de dobânzile aferente datoriei, acestea fiind calculate separate. „Penalitatea de nedeclarare” este de fapt o plată de întârziere a sumei care trebuia depusă în termen util.

Proiectul a fost pe masa Guvernului din iulie 2014 și devine realitate acum. Anul acesta, contribuțiile la stat pentru pensii sunt categorisite în felul următor: 26,3% pentru condiții normale de muncă, 31,3% pentru condiții deosebite de muncă și 36,3% pentru condiții speciale de muncă (sau alte condiții).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top