Connect with us

Revistateo.ro

Ce spun unghiile despre sănătatea ta

Stiri

Ce spun unghiile despre sănătatea ta

Ce spun unghiile despre sănătatea ta:

Unghiile de forma unei linguri. Atunci când anumite persoane au această formă a unghiilor, înseamnă că în corp este o lipsă de fier. În loc să se curbeze în jos, acestea se ridică la margine şi în lateral, dând impresia unei linguri.

CITEŞTE ŞI: Cum îndepărtăm oja rezistentă de pe unghii

Unghii rotunde şi bombate. Problemele la plămâni se reflectă în această formă ciudată a unghiilor, care încep să fie rotunde şi cu un aspect bombat, ca o perniţă. Nu uita că problemele pulmonare nu sunt de trecut cu vederea, aşa că este cazul să consulţi un medic.

Unghii cu adâncituri sau gropi. Acest aspect denivelat nu doar că este inestetic, ci poate reprezenta o modalitate a organismului prin care te anunţă că poţi suferi de artrită sau eczemă, aşa că cere ajutor de specialitate cât mai repede.

Unghii subţiri. Foarte multe femei se plâng de faptul că au unghiile subţiri, semn că au un regim alimentar necorespunzător. Atunci când sărim peste mesele principale, ori avem anumite probleme alimentare, unghiile devin mai subţiri şi se rup mult mai uşor.

Unghii cu linii orizontale. Stresul este motivul principal pentru apariţia acestor striaţii la nivelul unghiilor, denumite şi Liniile lui Beau. Acestea pot să mai apară şi în cazul celor care au făcut chimioterapie sau suferă de o malnutriţie severă.

Unghiile în mai multe culori. Nu vorbim despre ojă, ci despre coloritul divers al unghiilor. Fie că sunt mai închise la culoare, ori jumătate albe, jumătate roz, acestea indică anumite probleme ale ficatului ori ale rinichilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top