Connect with us

Revistateo.ro

Obiceiurile vegetarienilor pe care le poţi adopta şi tu

Naturiste

Obiceiurile vegetarienilor pe care le poţi adopta şi tu

Obiceiurile vegetarienilor pe care le poţi adopta şi tu:

Pune legumele pe primul loc. Nu spune nimeni să nu mănânci carne, dar ai grijă ca legumele să fie centrul atenţiei pe farfurie şi nu doar o garnitură. Dacă vei găti o masă gustoasă cu legume, este posibil chiar să uiţi de friptură.

CITEŞTE ŞI: Cum tratezi acneea și coșurile cu LEGUME și CEREALE

Legume şi nuci pe post de gustări. Cine spune că trebuie să mănânci o friptură pentru a-ţi potoli foamea? Sau că o ciocolată la amiază este ideală pentru a avea energie? Încearcă mai bine o banană sau un măr ori ronţăie nişte alune sau nuci. Dacă îţi plac legumele crude, şi mai bine, căci toate acestea îţi vor da energia necesară până la următoarea masă principală a zilei.

Consumă tot mai multe legume. Poţi să te declari chiar „vegan part time”, căci leguminoasele sunt alimentele cu cei mai mulţi nutrienţi, conţin puţine grăsimi şi multe proteine şi fibre. Fasolea, lintea, năutul, soia, toate acestea te vor ajuta să dai jos grăsimea de pe abdomen într-un mod sănătos, îţi vor regla digestia şi apetitul şi te vor ţine departe de boli precum diabetul ori cele de inimă.

Grăsimi vegetale, nu animale. Pentru că te ajută să previi o mulţime de boli, mai ales obezitatea, grăsimile de origine vegetală sunt ideale pentru alimentaţia ta zilnică. Fie că optezi pentru avocado, ulei de măsline ori diverse fructe oleaginoase, acestea te vor ajută să ai un tonus bun, fără a ingera prea multe grăsimi animale.

Legume la desert. Cele mai bune deserturi sunt acelea cu legume ori fructe, în cantităţi cât mai mari. Şi pentru că tot vine vara, poţi prepara diverse reţete cu rubarbă, morcovi, căpşuni ori cireşe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top