Connect with us

Revistateo.ro

Iată ce poate face piperul negru pentru sănătate

Naturiste

Iată ce poate face piperul negru pentru sănătate

Piperul negru are numeroase utilizări în bucătăriile din toată lumea și este chiar recunoscut pentru capacitatea sa de a spori metabolismul. De aceea multe persoane îl utilizează în curele de slăbire. El nu este responsabil doar pentru a oferi mâncărurilor un gust deosebit, ușor picant și foarte aromat, ci contribuie din plin la arderea grăsimilor. Este indicat să adaugi un vârf de linguriță la un pahar mare de apă plată cu lămâie. Bea această soluție în fiecare dimineață.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CE BENEFICII ARE ULEIUL ESENȚIAL DE PIPER NEGRU

Pipierul negru contribuie din plin la ameliorarea simptomelor răcelii și gripe. Acum la trecerea de la un sezon la altul, este foarte posibil ca sistemul tău imunitar să fie slăbit, iar tu să fii predispus la răceală și gripă. Acesta este un motiv bun pentru a crește consumul de piper negru, deoarece astfel vei întări imunitatea și vei preveni apariția acestor boli. Este indicat să prepari un ceai din 2 lingurițe de piper negru boabe și câteva linguri de miere. Consumă-l atunci când simți că te prinde răceala și toate simptomele vor dispărea instant.

Piperul negru este renumit și pentru faptul că stimulează apetitul. De aceea, românii obișnuiesc să contimenteze primul fel de mâncare (ciorbele) cu el. Piperul îți activează simțul olfactiv și astfel crește pofta de mâncare. Acest tip de piper conține o cantitate considerabilă de vitamina C, un antioxidant puternic care elimină radicalii liberi din organism. Consumul regulat te ajută să previi infecțiile și să elimini toate bacteriile.

În caz că nu știai, piperul te poate ajuta chiar și să obții o piele mai strălucitoare. Totodată, ajută la tratarea multor probleme ale pielii, precum scabia. Antioxidanții protejează bariera de apărare a pielii de îmbătrânirea prematură și oferă o strălucire naturală, de lungă durată.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top