Ingrijirea dintilor
Care sunt cauzele sensibilității dinților
De cele mai multe ori sensibilitatea ridicată a dinților vine în urma periajului agresiv. De-a lungul timpului, în funcție de periaj și de periuța de dinți folosită poți îndepărta stratul protector al dinților și poți expune ușor canalele microscopice la duc la nervi. Atunci când acetse canale sunt expuse la aliemtne fierbinți, reci sau acide dinții devin sensibili și experiența poate fi una extrem de dureroasă și infoncortabilă. Cea mai bună soluție este să folosești o periuță cu perii moi și să o manipulezi cu grijă și delicatețe.
CITEȘTE ȘI: AȚA DENTARĂ – ESENȚIALĂ PENTRU SĂNĂTATEA DINȚILOR
Atunci când consumi alimente acide precum sucul de roșii, lămâie, grepfruit, kiwi sau murături, poți experimenta dureri în anumite zone, tocmai datorită faptului că dinții sunt slăbiți. Încearcă să reduci consumul acestor alimente. Totodată, bruxismul distruge smalțul, chiar dacă aceasta este una dintre cele mai puternci substanțe din organism. Astfel riști să expui dentina, care este stratul de mijloc al dintelui care conține canalele microscopice care conduc la nervii dintelui. Vorbește cu medicul tău dentist pentru a găsi o soluție la această problemă.
Dacă folosești o pastă de dinți care promite să albească smalțul, s-ar putea ca dinții tăi să nu reacționeze foarte bine la ea. Majoritatea produselor de acest gen conțin ingrediente chimice pe care dantura sensibilă nu le suportă. Ele accentuează problemele și durerea. De aceea este bine să folosești o pată de dinți recomandată de medicul tău dentist. Acest lucru este valabil și pentru apa de gură.
Dacă ai o boală a gingiilor, este foarte posibil să suferi și de o sensibilitate crescută a dinților. De aceea este recomandat să vizitezi medicul dentist o dată la șase luni, pentru a face un control general și a trata problemele încă din faza lor incipientă. Dacă suferi de sensibilitate crescută a dinților, cel mai indicat este să adopți un tratament prescris de medic și să eviți soluțiile din comerț.