Educatie
Reguli de igienă pentru sănătatea vaginală
Atunci când faci duș, produsele pe care le folosești pot interfera cu nivelul PH-ului din zona vaginală, reducând aciditatea și creând un mediu propice pentru acumularea bacteriilor cauzatoare de infecții. În mod normal, PH-ul vaginului se situează între valorile 3.8 și 4.5. Dacă vaginul tău ar eun miros puternic neplăcut, ar trebui să vezi un medic. Baia poate doar să acopere mirosul, fără să trateze problema care îl cauzează. Evită utilizarea săpunurilor dure.
CITEȘTE ȘI: MITURI ȘI ADEVĂRURI DESPRE SEX
Dieta este extrem de improtantă pentru starea ta generală de sănătatea și totodată accentuează sau remediază problemele pe care le ai în zona vaginală. O dietă echilibrată și multe lichide te pot proteja de numeroase boli și sunt cheia pentru un sistem reproducător sănătos. Include în alimentația zilnică alimente precum sucul de merișoare și iaurtul, deoarece acestea conțin nutrienți care previn infecțiile și facilitează numeroase tratamente. Dacă zona vaginală este uscată, ar trebui să consumi mai multe produse din soia.
Sexul rotejat te apară de acumularea bacteriilor și de bolile cu transmitere sexuală. Cu siguranță ești conștientă de faptul că utilizarea prezervativului este cheia pentru a te proteja de numeroase boli, însă multe persoane nu iau în calcul acest lucru când se trezesc în intensitatea momentului. Astfel eviți infectarea cu boli precum sfilis, herper genital, HPV, clamidia, HIV, gonoree, etc.
Este extrem de important să mergi în mod regulat la ginecolog, chiar dacă nu întâmpini probleme majore. Multe femei evită vizvitele la medic dacă nu au anumite simptome. Trebuie să știi că există numeroase infecții care nu prezintă simptome decât în cazul în care ajung într-o fază terminală, moment în care este foarte dificil să tratezi. Întotdeauna este mai ușor să previi, decât să tratezi o boală, fie ea și una ușoară, care nu te pune în pericol.
irina
2015-04-07T11:27:06+03:00 at 2015-04-07T11:27:06+03:00
Sanatatea tine in mare parte de cata grija ai de tine , dar mai poate fi si genetic.