Connect with us

Revistateo.ro

Vezi cum va fi vremea de Paști

Stiri

Umbrelă de soare sau de ploaie? Vezi cum va fi vremea de Paști!

Umbrelă de soare sau de ploaie? Vezi cum va fi vremea de Paști!

BANAT. În Săptămâna Mare, maximile termice vor trece de la 9 grade, pe 6 aprilie, la 19 grade în ziua de Paști. Chiar dacă în timpul zilei vremea este plăcută, noaptea va fi destul de frig și este posibil să se înregistreze și temperaturi negative. În prima săptămână după sărbători, temperaturile vor crește ușor, atingând pragul maxim de 21 de grade, în timp ce minimile termice vor crește considerabil și se vor situa între 5 și 7 grade Celsius. În intervalele 5 – 7 și 14 – 19 aprilie creșc sansele de precipitaii, însă acestea vor fi moderate cantitativ. În zonele mai înalte este posbil să apară chiar și lapoviță și ninsoare.

CITEȘTE ȘI: Top 5 destinaţii de Paşti

CRIŞANA. Temperaturile din săptămâna premergătoare Paștilor se vor înregistra temperaturi sub medie, cu valori între 8 și 11 grade, cu posibile creșteri spre weekend. Nopțile vor fi reci până pe 13 aprilie, după care regimul termic va fi unul normal, cu temperaturi diurne de 17 – 18 grade Celsius, ajungând la maxime locale de 20 de grade. Ploile nu vor lipsi din peisaj pe 6 și 7 aprilie, urmate de alte precipitații în intervalul 14 – 19 aprilie..

TRANSILVANIA. Zona va trece de la un regim termic sub medie la unul cu valori obișnuite pentru această perioadă. De la o medie de 5 grade pe 6 aprilie, se va ajunge la temperaturi de 17 grade de Paști, cu minime pe timpul nopții sub pragul de 0 grade. În Săptămâna Luminată, valorile termice vor crește usor până la 19 grade, cu minime nocturne de 3 – 4 grade. Nu vor lipsi nici precipitațiile locale, mult mai slabe în a doua perioadă.

MARAMUREŞ. De la o temperatură medie de 6 grade la început de săptămână, în Maramureș se vor înregistra 17 grade în prima zi de Paști, după care va urma o nouă creștere valorică, media fiind de 18 grade pe majoritatea teritoriului. Și nopțile vor fi mai calde în a doua săptămână, cu valori ce trec de la pragul înghețului la 5 grade Celsius. Precipitațiile vor fi slabe, cu șanse mai mari de apariție în intervalele 6 – 7 şi 14 – 15 aprilie.

MOLDOVA. La începutul Săptămânii Mari, valorile din timpul zilei vor fi mult mai scăzute față de medie, cu maxime de doar 6 – 9 grade. Spre weekend, acestea ajung să crească până la 17 grade Celsius, cu valori apropiate de regimul normal. În prima săptămână după Înviere, valorile termice vor crește ușor și vor ajunge până la 19 grade, creștere care se observă și în timpul nopții. Precipitațiile își vor face simțită prezența mai ales între 6 și 9 aprilie, cu o altă perioadă de apariție între 14 și 18 aprilie.

DOBROGEA. Chiar dacă vremea nu este foarte plăcută în aceste zile, după 10 aprilie regimul termic se aliniază la cel normal pentru această perioadă, cu o temperatură medie de Paști de 14 grade. În intervalul 6 – 7 aprilie va ploua semnificativ în majoritatea zonei, ploi restrânse urmând să aibă loc și între 8 – 10, repsectiv 14 – 16 aprilie.

MUNTENIA. Temperaturile vor crește constant în Săptămâna Patimilor, dar nu vor atinge media perioadei decât după 11 aprilie, când vor depăși pe alocuri pragul de 15 grade. Între 11 și 19 aprilie temperaturile cresc iarăși, iar maximile termice se vor situa între 18 și 20 de grade Celsius. Ploile vor fi prezente în intervalul 6 – 8 aprilie, cu un nou val de precipitații între 14 și 19 aprilie.

OLTENIA. De la 5 grade Celsius pe 6 aprilie, media temperaturilor în această zonă va crește până la 18 grade în ziua de Paști, urmând ca în Săptămâna Luminată să avem în Oltenia o maximă termică de 21 de grade. Pe 6 și 7 aprilie va ploua destul de mult, lucru așteptat să se întâmple și între 14 și 15 aprilie.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top