Connect with us

Revistateo.ro

Ai palpitații? Iată 5 posibile cauze ale acestei afecțiuni

Sanatate

Ai palpitații? Iată 5 posibile cauze ale acestei afecțiuni!

Ai palpitații? Iată 5 posibile cauze ale acestei afecțiuni:

Atacuri de panică. Multe persoane cu aritmie au fost diagnosticate cu atacuri de panică. Crizele pot să apară în condiții de stres, sau pot fi cauzate de anumite fobii. Sunt însoțite de transpirație, tremurat și senzația că poți chiar muri. Chiar dacă nu sunt caracterizate ca fiind periculoase, ele îți pot provoca anumite senzații îngrozitoare, motiv pentru care este indicat să consulți un specialist.

CITEȘTE ȘI: Vrei o INIMĂ SĂNĂTOASĂ? Respectă aceste 6 obiceiuri!

Cafeina. O altă cauză a palpitațiilor este dată de consumul mare de cafea, asociată cu bătăi puternice ale inimii. În cazul în care simptomele se agravează și începi să suferi și de amețeli sau dureri în zona pieptului, mergi la un medic și spune-i toate lucrurile acestea.

Decongestionantele. Astfel de tratamente pot avea ca efect secundar palpitații ale muchiului cardiac, așa că este indicat să te consulți cu un medic înainte de a începe un astfel de tratament medicamentos.

Deshidratarea. Atunci când nu consumi suficiente lichide, în special apă, intervine deshidratarea organismului, afecțiune ce se manifestă și prin bătăi neregulate ale inimii, urmate de senzația de gură uscată, crampe musculare sau urină de culoare închisă. Nu uita să bei cel puțin doi litri de apă pe zi și problema palpitațiilor este posibil să dispară.

Anemia. O altă afecțiune cu care se confruntă multe persoane este și anemia, cauzată de lipsa fierului din organism. Acest lucru poate influența și bătăile inimii, dând naștere la palpitații ale mușchiului cardiac. Nu uita să consulți un medic înainte de a urma un tratament cu vitamine, pentru că doar specialistul poate să-ți prescrie o doză optimă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top