Connect with us

Revistateo.ro

Elton John luptă pentru transgenderii din închisori

Inedit

Elton John luptă pentru transgenderii din închisori

Cele două celebrități, care și-au făcut publică orientarea sexuală, cer autorităților din S.U.A. să le asigure deținuților din peniteciarele staului nord american o mai bună protecție, asta după ce tabloidele străine au publicat povestea unei femei transgender, maltratată într-o închisoare din Georgia, informează contactmusic.com.

CITEȘTE ȘI: Ricky Martin luptă împotriva traficului de copii

Elton John și Michael Stipe au oferit presei o declarație comună, prin care au declarat: „Femeile transgender din închisorile pentru bărbaţi au drepturi egale în ceea ce priveşte protecţia în faţa violenţei şi a abuzului din închisoare, dar, cu toate acestea, continuă să se confrunte cu nedreptăţi îngrozitoare”.

Starurile internaționale acuză și angajații închisorilor, care fie închid ochii la infracțiunile săvârșite asupra celor care au fost supuși unor operații de schimbare de sex, fie chiar ei abuzează de deținuți.

„De obicei, cele mai multe dintre agresiuni rămâne neraportate, deoarece făptaşii sunt gardieni, administratori sau alţi angajaţi din penitenciare. Acest lucru este scandalos, iar mesajul transmis este unul oribil: violenţele asupra persoanelor transgender şi discriminarea lor sunt nu doar permise, ci rămân nepedepsite”, au mai declarat Elton John și Michael Stipe.

Acțiunea celor doi vine după ce zilele trecute, Departamentul de Justiție al Statelor Unite a hotărât că personalul din petineciare nu ar trebui să ofere tratament preferențial transgenedrilor sau homosexualilor. Decizia a fost luată la două luni după ce Ashley Diamond, o femeie transgender închisă într-un penitenciar din Georgia, a dat în judecată Administrația penitenciarelor din acest stat, pe motiv că nu i-a fost administrat tratamentul pentru „disforie de gen”, o tulburare de identitate sexuală de care suferă actuala femeie de 36 de ani.

Ashley Diamon a declarat atunci că pe durata săvârșirii sentinței, aceasta a fost agresată sexual și batjocorită de mai multe ori, atât de deținuți, cât și de angajații închisorii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top