Connect with us

Revistateo.ro

Uite cum a apărut Google Images

Inedit

INCREDIBIL! Uite cum a apărut Google Images

INCREDIBIL! Uite cum a apărut Google Images. Un eveniment petrecut în urmă cu 15 ani avea să dea naștere unui nou motor de căutare, prin care internauții să caute direct imagini, nu doar text. Atunci când Jennifer Lopez a pășit pe covorul roșu de la Premiile Grammy 2000, toată lumea a fost șocată de rochia inedită purtată de aceasta, o creația fabuloasă a Donatellei Versace.

CITEȘTE ȘI: Elton John , scandal cu Dolce & Gabbana

Controversele iscate pe internet, precum și faptul că toată lumea voia să vadă o fotografie cu starul american le-a dat de gândit celor de la Google, iar Eric Schmidt, directorul gigantului de pe internet, a declarat acum că acela a fost momentul în care a decis să lanseze pe piață un motor special pentru căutarea de imagini.

„Atunci când a fost lansat Google, oamenii erau uimiţi de faptul că puteau să găsească aproape orice pe internet, scriind doar câteva cuvinte pe tastatura unui computer”, a declarat Eric Schmidt pentru project-syndicate.com.

Larry Page şi Sergey Brin, cofondatorii Google, au hotărât că este momentul pentru un update al motorului de căutare și astfel a apărut google Images.

„Prima sursă de inspiraţie a apărut după gala Grammy Awards 2000, unde Jennifer Lopez a purtat o rochie verde care, ei bine, a atras atenţia lumii întregi”, a mai spus Eric Schmidt.

sursa foto pinkypink.org

sursa foto pinkypink.org

Directorul Google a mai declarat: „În acea vreme, rochia ei a reprezentat cea mai populară căutare pe care o văzusem vreodată pe motorul Google. Însă nu aveam la dispoziţie soluţia pentru a oferi utilizatorilor exact ceea ce doreau ei să vadă: J. Lo purtând acea rochie. În acest fel s-a născut Google Image Search”.

Lansat în iulie 2001, motorul oferea utilizatorilor acces la peste 250 milioane de imagini, iar 10 ani mai târziu cifra depășea 10 miliarde.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top