Stiri
7 izvoare făcătoare de minuni din România
7 izvoare făcătoare de minuni din România:
Mănăstirea Dervent, din judeţul Constanţa. Se spune că Sfântul Apostol Andrei s-a oprit de mai multe ori la diferite ape curgătoare din Dobrogea, un îi boteza pe primiii creştini din România de astăzi. Un astfel de loc s-ar afla şi la Mănăstirea Dervent, iar o legendă spune chiar că apostolul ar fi lovit cu toiagul o piatră, din care a început să curgă apă binecuvântată.
Biserica „Buna Vestire“ din Brăila. Un alt loc cu o tradiţie cunoscută este şi lăcaşul de cult brăilean, unde izvorul din incinta sa atrage numeroşi pelerini în fiecare an, apa de aici fiind văzută ca o binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Aici, apa izvorăşte pentru prima dată la Izvorul Tămăduirii, iar minunea a fost descoperită în 1863, când a avut loc construirea bisericii.
CITEŞTE ŞI: Izvorul tămăduirii – obiceiuri și tradiții
7 izvoare făcătoare de minuni din România:
Mănăstirea Ghighiu, de lângă Ploieşti. Şi aici locul este unul plin de credincioşi, cu ocazia Izvorului Tămăduirii, biserica purtând de altfel acest hram. Pe lângă Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, ceştinii vin aici pentru aghiasma specială, făcută cu apă din izvorul mănăstirii.
Mănăstirea Glavacioc din judeţul Argeş. Unul dintre izvoarele recunoscute pentru proprietăţile sale tămăduitoare se află la această mănăstire, iar apa iese la suprafaţă chiar de sub Altarul bisericii, scurgându-se la poalele colinei unde se află mănăstire şi unde formează un mic lac. Prima minune atestată documentar a fost cea cu Vlad Vodă Călugărul (1482-1496), care se pare că a scăpat de o boală la stomac, după ce a băut din această apă.
7 izvoare făcătoare de minuni din România:
Mănăstirea Brâncoveni din judeţul Olt. Un alt izvor renumit pentru proprietăţile sale tămăduitoare se află şi la Mănăstirea Brâncoveni, din judeţul Olt. Aici, Matei Basarab (1632-1654) a fost vindecat, lucru care a adus faima locului.
Alte două izvoare făcătoare de minuni se află şi la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, cunoscută pentru apa sa încă din anul 1500, dar şi la Mănăstirea Horăicioara, din judeţul Neamţ, unde vin în fiecare an numeroşi creştini.