Connect with us

Revistateo.ro

Ceaiul care tratează peste 40 de afecţiuni

Stiri

Ceaiul care tratează peste 40 de afecţiuni

Acest ceai era întrebuinţat de către fenicieni cu scop magic, căci vindeca numeroase afecţiuni. Şi dacii îi cunoşteau proprietăţile, iar după creştinarea primilor oameni din zona Dobrogei, aceştia foloseau amestecul pentru a sfinţi locurile şi a alunga spiritele rele.

Ceaiul de busuioc, întrucât despre el este vorba, este uşor de preparat şi de folosit. Astfel, se toarnă o cană de apă fierbinte peste o linguriţă de busuioc uscat, după care se lasă la infuzat 15 minute. După ce se strecoară, ceaiul se bea cald, fără zahăr. Dacă nu suportaţi gustul, puteţi adăuga puţină miere de albine.

CITEŞTE ŞI: Vezi ce boli vindecă mirodeniile din bucătărie

Printre numeroasele sale proprietăţi, ceaiul de busuioc este folosit şi pentru tratarea crampelor abdominale, a infecţiilor, fiind un aliat de nădejde şi pentru durerile de cap, laringite, faringite, răceală, sau stări de vomă. În cazul durerilor de gât, acesta se recomandă a se bea cald, nu fierbinte, căci temperatura ridicată a acestuia va duce la iritarea gâtului.

Ceaiul de busuioc întăreşte şi sistemul imunitar şi este un bun tonic pentru organismul slăbit. Acesta poate înlocui energizantele din comerţ şi se recomandă a fi băut şi atunci când suferim de depresie.

Un alt tratament cu busuioc este acela pentru prevenirea îmbătrânirii pielii. 2 – 3 căni pe zi de ceai de busuioc asigură şi refacerea stomacului după mesele copioase de sărbători, ajutând organismul în lupta contra colicilor, ori a ulcerului gastric.

Ceaiul de busuioc mai este bun şi pentru dezinfectarea la nivelul intestinelor, în timp ce sucul obţinut din frunze proaspete de busuioc, picurat în urechi, este cel mai bun remediu pentru a combate durerea.

Cataplasmele din frunzele acestei plante sunt şi ele un remediu ideal pentru durerile de cap, dar şi împotriva mâncărimii cauzate de înţepăturile de insecte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top