Connect with us

Revistateo.ro

Cirque du Soleil, vândut pentru 1,5 miliarde de dolari

Inedit

Cirque du Soleil, vândut pentru 1,5 miliarde de dolari

Cirque du Soleil este considerată cea mai are companie de producţie teatrală din lume, cu câţiva mii de angajaţi. Acum, cel care a pus bazele faimoasei trupe de circ, Guy Laliberté, care de altfel deţine şi majoritatea acţiunilor, a hotărât să pună la vânzare partea sa, contra sumei de 1,5 miliarde de dolari, informează the Globe and Mail.

CITEŞTE ŞI: Peste un milion de oameni, la Giulgiul din Torino

Astfel, compania va fi vândută către fondul de investiţii TPG Capital LP and Fosun Capital Group, deţinut de Fosun International Ltd din China.

O cotă parte de 10% ar putea fi cumpărată de Caisse de dépôt et placement du Québec, al doilea mare fond de pensii din Canada, conform unor surse din apropierea lui Laliberté. Se pare că negocierile au ajuns deja în stadiul final, astfel că în curând, cele 90 de procente din companie ar putea fi distribuite în cel mai scurt timp.

Fondatorul Cirque du Soleil nu va renunţa complet la acţionariat şi va păstra 10% din totalul acţiunilor pe care le scoate la vânzare.

Cirque du Soleil începea drumul succesului în 1984, cu doar 20 de artişti. Acum, compania cu sediul la Quebec, are în jur de 4000 de angajaţi, dintre care 1200 sunt artişti, reuniţi din aproape 50 de ţări.

Până în prezent, cea mai mare companie de producţie teatrală din lume a avut parte de peste 100 de milioane de spectatori, cu reprezentaţii în aproximativ 300 de oraşe din 40 de ţări.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top