Connect with us

Revistateo.ro

Principele Nicolae, 1.000 km pe bicicletă pentru o cauză nobilă

Inedit

Principele Nicolae, 1.000 km pe bicicletă pentru o cauză nobilă

Principele Nicolae vrea să străbată România de la nord la sud pe bicicletă, în cadrul unui turneu caritabil ce începe la Sighetul Marmaţiei şi se încheie la Constanţa. Membrul familiei regale vrea să poposească în 10 oraşe, pe parcursul a celor nouă zile de pedalat.

CITEŞTE ŞI: Ciocolata regală, lansată oficial în România.

Pentru această provocare, nepotul Regelui Mihai a început să se antreneze încă din vara anului trecut, pentru a se asigura că va duce la bun sfârşit proiectul inedit. Startul de va da la Sighetul Marmaţiei, joi, 23 aprilie, iar Alteţa Sa Regală Principele Nicolae spune: „Încercăm să promovăm importanţa lecturii în câteva locuri, să ne întâlnim cu copiii, să vorbim cu ei, să facem o donaţie în câteva locuri.”

sursa foto facebook.com

sursa foto facebook.com

Traseul ce va străbate România poartă numele „Cărţile copilăriei pe bicicletă”, iar la acesta sunt invitaţi să participe cât mai mulţi doritori, care să-l acompanieze pe Principele Nicolae în traseul său. Tot ce trbuie să facă un participant este să liciteze pentru un loc în rândul bicicliştilor, alături de care va fi prezent şi campionul naţional la ciclism Alex Ciocan.

Competiţia cu scop caritabil are rolul de a oferi cărţi unui umăr cât mai mare de copii, asta pentru că mulţi nu se pot bucura de cititul unor poveşti ale copilăriei din motive financiare.

„Şi la final când tragem linie să existe mult mai mulţi copii care ştiu cine este Gulliver, care ştiu poveştile pe care noi le-am cunoscut când eram copii.”, a declarat Alex ciocan, cel care va fi prezent alături de Alteţa Sa Regală pe toată durata traseului.

Toţi cei care vor să ajute cauza „Cărţile copilăriei pe bicicletă” o pot face şi prin donaţii online, iar cu banii strânşi vor fi cumpărate cărţi şi vor fi create cluburi de lectură. În momentul de faţă, în România, 53,3% dintre oameni au în continuare probleme legate de alfabetizare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top