Connect with us

Revistateo.ro

Răspunde la aceste întrebări, înainte să iei antibiotice

Stiri

Răspunde la aceste întrebări, înainte să iei antibiotice

Un lucru important de ştiut este faptul că flora intestinală este foarte sensibilă, iar bacteriile bune ajung să fie distruse de antibiotice, mai ales dacă le luam după ureche şi nu conform unei prescripţii medicale, ori a prospectului ce însoţeşte medicamentul respectiv. Asta poate duce la un regim special, pe care unii pacienţi ajung să-l ţină toată viaţa.

CITEŞTE ŞI: Uite la ce te expui atunci când iei IBUPROFEN

În plus, trebuie să te asiguri că problema ta de sănătate este una de natură bacteriologică, pentru că, în caz contrar, nu vei face altceva decât să creşti rezistenţa organsimului la antibiotice. Iată câteva întrebări la care trebuie neapărat să răspunzi înainte de a începe un un astfel de tratament.

1. Chiar sunt anitibioticele necesare? Aceasta este prima şi cea mai mai importantă chestiune pe care trebuie să o clarifici. Ce rost ar avea să iei astfel de medicamente pentru o durere de dinţi, sau alte nevralgii, pe care le poţi trata într-un mod mai uşor şi mai sănătos?

2. Ar trebui să fac un test pentru a vedea natura infecţiei? Cu siguranţă, chiar dacă şansele ca o infecţie să fie cauzată de o bacterie sunt mari, este bine să ne şi sigurăm de lucrul acesta, pentru a nu creşte şi mai mult rezistenţa organismului la antibiotice.

3. Cât timp a trecut de la ultimul tratament cu antibiotice? Nu uita să te consulţi cu medicul sau farmacistul înainte de a începe să iei din nou astfel de pastile, pentru că rişti să-ţi dai organismul peste cap dacă nu respecţi perioada dintre tratamente.

4. Am consultat şi un alt specialist? De multe ori, este bine să cerem şi o a doua părere, tocmai pentru a fi siguri că tratamentul prescris este cel mai bun în cazul nostru. Este posibil ca la primul consult să omitem anumite lucruri, cum sunt alergiile la anumite pastile, o sarcină apărută peste noapte, ori un tratament luat în paralel.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top