Connect with us

Revistateo.ro

Cauzele ascunse ale oboselii de peste zi

Sanatate

Oboseala – cauze ascunse de peste zi

Oboseala reprezintă un mecanism de apărare care ne protejează împotriva suprasolicitării. Multe persoane se plâng de o epuizare şi oboseală constantă. De multe ori, lipsa somnului nu este singura cauza care se ascunde în spatele problemei.

CITEŞTE ŞI: CE BOLI ASCUNDE SIMPLA OBOSEALĂ

Lipsa nutrienţilor. Pentru că solul pe care se cultivă fructele şi legumele este lipsit de minerale, avem mare nevoie să luăm suplimente de multivitamine şi minerale. Suplimentele conţin minerale pe care le găsim foarte rar în mâncare, cum ar fi seleniu, foarte important pentru buna funcţionare a tiroidei şi a metabolismului.
Ştii deja că peştele este bogat în Omega 3, dar sigur consumi suficient? Ca să ai suficienţi acizi graşi în organism trebuie să iei 1.000 de miligrame de supliment din ulei de peste pe zi.  Împreună cu Omega 3, vitamina D este necesară fiecărei celule din corp, inclusiv cele ale creierului, pentru a funcţiona corect. În plus, vitamina D îţi dă energie, iar lipsa ei înseamnă apatie, lipsă de vlagă, oboseala şi chiar depresii.
În mod ironic, te simţi mai obosit dacă nu faci mişcare, decât atunci când faci. Practicarea sportului în mod regulat îţi creşte nivelul de energie şi îţi îmbunătăţeşte starea de spirit.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top