Connect with us

Revistateo.ro

Vezi ce se întâmplă cu schimbările climatice

Stiri

Vezi ce se întâmplă cu schimbările climatice

Schimbările climatice nu sunt o problemă ireversibilă, anunţă un nou studiu.

CITEŞTE ŞI: NE AFCTEAZĂ PRIMĂVARA SĂNĂTATEA?

Grupul Interguvernamental asupra Schimbării Climei (IPCC) a făcut public cel mai recent raport al său, întocmit prin efortul a peste 800 de oameni de știință. Potrivit documentului, impactul schimbării climei va fi unul de anvergură – atât în ce privește mediul, cât și asupra noastră. Schimbările legate de activitatea umană include creșterea temperaturilor extreme, a nivelului mării și a precipitațiilor masive.

Cu toate acestea, există încă speranțe. IPCC este de părere că putem rezolva problemele cele mai acute prin reducerea emisiilor poluante și prin investiții în tehnologii, infrastructuri și surse energetice durabile.

Relativ recent a apărut tendința de a amplasa centrale solare în locuri mai exotice, cu precădere în deșerturi, de unde poate fi exploatată maximal energia oferită de Soare. Ideea energiei solare a devenit atât de seducătoare încât și conducerea trustului Rockefeller, altminteri conservatoare, a anunțat că-și va retrage investițiile făcute în combustibilii fosili și că își va redirecționa finanțele către tehnologii curate – în special în panouri fotovoltaice.

Panourile solare au debutat pe acoperișurile locuințelor și au ajuns de ceva timp în câmpii, cele mai recente eforturi vizând amplasarea lor pe apă. Dacă procesul schimbărilor climatice nu va fi pus sub control, avertizează IPCC, încălzirea globală va deveni ireversibilă înainte de încheierea secolului 21.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top