Connect with us

Revistateo.ro

Crezi că știi totul despre machiajul permanent?

Cosmetica

Crezi că știi totul despre machiajul permanent?

Machiajul permanent poate fi asociat cu orice tip de tatuaj permanent, însă în loc să creeze artă pe un braț, o copasă sau alte părți ale corpului, makeup artiștii tatuează cu o culoare uniformă zone precum buzele sau sprâncenele, pentru ca tu să nu mai fii preocupată în fiecare zi de machiaj. Pigmentul este injectat în piele cu un ac foarte subțire și astfel trăsăturile tale sunt accentuate în modul în care îți dorești.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ACOPERI EFICIENT CICATRICILE

Procedura se numește micro-pigmentare și poate fi utilizată pentru a simula eyelinerul, rujul sau creionul de sprâncene.  Specialiștii spun că machiajul permanent poate chiar să imite blush-ul din obraji sau fardurile pentru ochi.

Există numeroși factori pe care trebuie să îi iei în considerare când alegi micro-pigmentarea. Această procedură are numeroase beneficii, dar și dezavantaje. Machiajul permanent este o soluție foarte bună pentru persoanele care au probleme cu căderea părului. Astfel nu trebuie în permanență să creioneze sprâncenele pentru ca acestea să aibă un aspect plăcut. Totodată, acesta poate fi o alegere bună pentru persoanele care suferă de boli precum vitiligo sau cicatrici, căci acoperă cu pigment zonele problematice.

Cu toate acestea, costurile și riscul la care te supui te pot face să te răzgândești. Specialiștii spun că machiajul permanent poate provoca grave reacții alergice, infecții bacteriene sau pot transmite chiar virusul HIV sau alte boli, atunci când ustensilele nu sunt sterilizate în mod corespunzător. Totodată, trebuie să ții cont de faptul că pigmentul nu dispare din piele și se va decolora ușor, însă nu va dispărea niciodată. El poate fi îndepărtat cu ajutorul laserului, însă costurile sunt enorme. Acest tip de machiaj trebuie efectuat de către un specialist, într-un cabinet cu renume care îți oferă toată certitudinea că lucrurile vor decurge corect.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top