Connect with us

Revistateo.ro

Mergi în Vamă de 1 Mai? Uite ce te aşteaptă!

Stiri

Mergi în Vamă de 1 Mai? Uite ce te aşteaptă!

Anul acesta turiştii din Vama Veche vor putea sta liniştiţi, căci va avea cine să aibă grijă de ei la nevoie. Pentru prima dată, plaja va beneficia de un spaţiu de relaxare, diminuare şi prevenire a consumului de alcool, numit Cortul de Chill al specialiștilor ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor).

Proiectul inedit face parte dintr-un program de prevenire a incidenteleor cauzate de băutură, iar cortul urmează să fie deschis începând de joi, 30 aprilie şi până duminică, 3 mai.

Cei care vor face parte din echipa ALIAT vor lucra timp de 16 ore pe zi (10 a.m – 4 a.m), pentru a educa turiştii din Vamă cu privire la problemele care vin în urma consumului excesiv de alcool.

CITEŞTE ŞI: Cea mai bună reţetă de mici, pentru 1 Mai

„Cortul de Chill ALIAT este primul program de Harm Reduction în consumul abuziv de alcool în spații recreative din țară și își propune, pentru al treilea an consecutiv, să creeze un spațiu de siguranță și relaxare pentru beneficiari, să aducă informații despre ce înseamnă un consum periculos de alcool și cum să previi accidentele și consecințele negative asociate abuzului de alcool. Specialiștii și voluntarii noștri sunt instruiți să fie disponibili pentru nevoile oamenilor fără a fi intruzivi. Nu suntem acolo să le ținem predici oamenilor, doar să-i ajutăm dacă au nevoie de informațiile și de ajutorul nostru. Suntem recunoscători Primăriei comunei Limanu pentru că ne-a aprobat cererea de a aduce Cortul de Chill în Vama Veche anul acesta și tuturor celor care vor avea curiozitatea de a veni să ne cunoască”, explică Eugen Hriscu, Director Ştiintific al ALIAT, conform realitatea.net.

Mai mult decât atât, turiştii pot veni la Cortul de Chill pentru a discuta cu un consilier, pentru a bea o apă, ori pentru a-şi încărca bateria la telefon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top