Connect with us

Revistateo.ro

A apărut prima revistă de benzi desenate 100% românească

Inedit

A apărut prima revistă de benzi desenate 100% românească

„Abaţia” este o producţie 100% românească, prin care iniţiatorii vor să retrezească pofta românilor pentru revistele de benzi desenate.

Aceasta este prima de acest gen inspirată după o carte autohtonă, iar primul număr, lansat deja pe piaţă, va fi disponibil din luna mai în întreaga ţară. Cei care au gândit proiectul inedit vor ca revista de benzi desenate să apară o dată la două luni, într-un tiraj de 10.000 de exemplare.

CITEŞTE ŞI: „Cel ales”, filmul românesc al anului

Publicaţia va avea 30 de pagini de benzi desenate şi câte o povestire SF, iar preţul va fi de 9,99 lei. Pentru început, aceasta va fi disponibilă pe site-ul oficial (www.abatia.ro), urmând ca apoi să apară şi în librăriile Cărtureşti, magazinele Inmedio sau alţi agenţi de difuzare a presei.

Revista de benzi desenate a fost gândită de Manuel Enache şi Bogdan Ciocănea, la bază ingineri, care au făcut din pasiunea pentru literatura SF o meserie. Din echipa redacţională mai fac parte un artist grafic (Răzvan Chelaru), un scenarist (Alexandru Vizitiu), un colorist (Eugen Beţivu) şi un redactor (Alexandru Bloju).

„Pentru noi, Abaţia este proiectul care ne scoate din zona de confort, care ne provoacă mintea şi care, de ce nu, ne va menţine tineri. Ne dorim o interpretare artistică a cărţii, felul în care credem noi ca ar putea arăta lumea Abaţiei şi încă ceva în plus, genul de bandă desenată pe care chiar noi, pasionaţi de SF şi de benzi desenate, am citi-o cu plăcere”, au declarat fondatorii revistei.

„Răsfoind paginile revistei, te impresionează grafismul inedit al desenatorului Răzvan Chelaru. El practică un desen aparent sumar, dar în realitate bazat pe puterea sugestiei. Personajele create de el sunt veridice, decorurile, în special clădirea Abaţiei, sunt impresionante (se vede mâna de arhitect a desenatorului). La fel şi perspectivele care, uneori, îţi taie răsuflarea”, spune Dodo Niţă, critic şi istoric de benzi desenate.

Iubitorii de gen se vor putea întâlni cu iniţiatorii revistei de benzi desenate la Eastern European Comic Con, în perioada 8-10 mai,la Romexpo.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top