Connect with us

Revistateo.ro

Una din cele 7 minuni va fi reconstruită

Inedit

Una din cele 7 minuni va fi reconstruită

Cei care au luat decizia de a reconstrui Farul din Alexandria au fost reprezentanţii Consiliului Suprem pentru Antichităţi din Egipt, care au dat aviz favorabil începererii lucrărilor, informează lefigaro.fr.

Acum, autorităţile mai aşteaptă acorgul guvernatorului regiunii Alexandria, un lucru ce ţine strict de birocraţie, atfel că în scurt timp va începe demararea lucrărilor pentru ridicarea unei replici în mărime naturală a uneia dintre cele 7 minuni ale Antichităţii, Farul din Alexandria.

CITEŞTE ŞI: Ce personalitate ai în HOROSCOPUL EGIPTEAN

Celebra construcţie a fost pusă la pământ de un cutremur puternic în anul 1303, însă acum obiectivul a vost inclus pe o listă de proiecte ample ce vizează remodelarea Egiptului, printre care se află construcţie unui al doilea Canal de Suez, dar şi ridicarea unei noi capitale administrative pentru statul nord african.

Farul din Alexandria va fi ridicat tot pe insula Pharos şi, dacă va respecta construcţia veche, acesta ar putea lumina un perimetru de până la 50 km în jurul său, la fel cum o făcea odată vechiul reper maritim.

sursa foto iulian3.xhost.ro

sursa foto iulian3.xhost.ro

Moustapha Amin, Secretarul Comitetului Permanent pentru Antichităţi egiptene, a afirmat pentru Cairo Post că a fost aprobat săptămâna trecută, „un proiect mai vechi, propus anterior de guvernoratul regiunii Alexandria, ce are ca scop readucerea la viaţă a farului”. Acum a fost depus un proiect de fezabilitate şi se aşteaptă avizul din partea guvernatorului regiunii Alexandria.

Farul din Alexandria, una dintre cele 7 minuni ale lumii, avea o înălţime cuprinsă între 110 şi 130 de metri, multă vreme fiind considerat cea mai înaltă construcţie ridicată de oameni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top