Connect with us

Revistateo.ro

atentie se strica vremea

Stiri

ATENŢIE! Se strică vremea!

ANM a emis miercuri o avertizare ce priveşte un nou val de instabilitate atmosferică, ce va tranzita ţara noastră joi.

Atenţionarea meteorologilor umrează să intre în vigoare joi dimineaţa, la ora 7.00 şi se va menţine pe durata întregii zile. Abia după ora 23.00 instabilitatea va trece de zona de avertizare.

Astfel, în perioada menţionată mai sus este aşteptat ca mai ales în vestul ţării vremea să se schimbe brusc, dar fenomenele extreme pot să apară şi în centrul ţării, dar şi în nord.

CITEŞTE ŞI: Iată cum să te pregăteşti pentru o drumeţie cu cortul

La munte şi în subcarpaţi, precum şi în zonele vizate anterior se aşteaptă să fie averse de ploaie, descărcări electrice şi intesificări ale vântului, de scurtă durată.

Ploile, care vor avea caracter torenţial, sunt aşteptate în Maramureş, Transilvania, dar şi la munte. Local, se pot înregistra 15 l/mp, iar în unele zone este posibil ca precipitaţiile să atingă şi 20-30 l/mp.

Din păcate pentru agricultori, grindina se va instala şi ea în anumite zone, astfel că răsadurile sau florile copacilor s-ar putea să aibă de suferit de pe urma fenomenelor meteo extreme.

În ceea ce priveşte restul teritoriului, ricul de instabilitate termică este mai scăzut, însă pot să apară diferite fenomene meteo extreme, mai ales spre orele serii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top